Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  „Sunete, culori, arome și cunoaștere”: Asociația „MIORITA” din Portugalia

„Sunete, culori, arome și cunoaștere”: Asociația „MIORITA” din Portugalia imprimare

13.07.2017  

La 7 și 8 Iulie 2017, Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni „MIORITA” din Portugalia a participat la ediția a VIII-a a Festivalului „Sunete, culori, arome și cunoaștere”, organizat de Primăria orașului Barreiro, în parteneriat cu asociațiile de imigranți din localitate, printre care și Asociația „MIORITA”.

Oaspeți de onoare ai Festivalului „Sunete, culori , arome și cunoaștere" au fost Primarul orașului Barreiro, Dr Carlos Humberto de Carvalho, consilieri ai primăriei orașului și ai primăriilor orașelor portugheze Moita, Setubal, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai asociațiilor de imigranți. Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză a fost reprezentată la festival de către consilierul ambasadei Valeriu Ostafii.

Momentul culminant al Festivalului „Sunete, culori, arome și cunoaștere" a fost hora care a reunit moldoveni, portughezi, angolezi, brazilieni , mozambicani etc. Iar Piața Santa Cruz din orașul Barreiro unde a avut loc evenimentul s-a transformat pentru o oră, inclusiv prin efortul Asociației „MIORITA", „într-un punct al planetei Terra unde nu exista diferențe de culoare, etnie, religie - o lume fără frontiere, o lume în care dansul a devenit un limbaj de înțelegere între cei prezenți", așa cum au mărturisit participanții. 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.