Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Festivalul cartofului 2012 la Corjeuţi, Briceni: duminică, 11 noiembrie 2012

Festivalul cartofului 2012 la Corjeuţi, Briceni: duminică, 11 noiembrie 2012 imprimare

„Cartoful, mai mult decât a doua pâine”

05.11.2012  

După ie, vin, Duminica Mare, desene animate, mere şi bostan, iată că a venit şi rândul cartofului să aibă propriul festival. La 11 noiembrie 2012, la Corjeuţi, Briceni, se va desfăşura prima ediţie a Festivalului Cartofului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Crud, pentru a fi cumpărat sau pregătit sub formă de bucate fierbinţi şi reci, cartoful se va afla în prim-planul Festivalului Cartofului, anunţat pentru duminică, 11 noiembrie, la Corjeuţi, raionul Briceni.

Cartoful, afirmă organizatorii festivalului, este a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu și porumb şi a fost cunoscut de oameni cu 8000 de ani în urmă. A fost cultivat de către comunitățile de vânători și culegătorii din apropierea lacului Titicaca, aflat în zona înaltă a munților Anzi, la frontiera dintre Peru și Bolivia. Cronicile spun că în secolul al XVIII-lea cartoful s-a răspândit şi în Moldova şi Muntenia.

Festivalul Cartofului este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria Corjeuți în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Consiliul Raional Briceni.

Programul primei ediţii a Festivalului Cartofului, organizat de include: iarmarocul produselor agricole, târgul meşterilor populari, concurs de desene, prezentarea noilor tehnologii de cultivare a cartofului, spectacol de muzică şi dans cu participarea formaţiilor artistice din regiune şi ţară, concursul bucatelor din cartofi (cu degustare), concursul standurilor cu legume, concert cu participarea interpreţilor de muzică populară şi uşoară, hora satului și altele.

Iar pe agenda veştilor bune aduse de Ştiripozitive.eu de la recentele festivaluri din Moldova se află Festivalul Iei, Festivalul Duminica Mare de la Domulgeni, Festivalul Vinului, Festivalul Merelor de la Soroca, Festivalul Bostanilor de la Lozova şi Festivalul Filmului de Desen Animat Anim'est de la Chişinău.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.