Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Lansarea expoziției cu genericul „Desenul de arhitectură ca mijloc de exprimare”

Lansarea expoziției cu genericul „Desenul de arhitectură ca mijloc de exprimare” imprimare

20.03.2019  

La data de 19 martie 2019, în Sala de expoziții a Facultății de Urbanism și Arhitectură din incinta Universității Tehnice din Moldova a avut loc deschiderea expoziției „Desenul de arhitectură ca mijloc de exprimare”.

 

Expoziția care conține 187 de schițe, efectuate prin diferite tehnici și stiluri, vine să promoveze, după cum ne-au relatat și profesorii, tinerele talente care au un potențial enorm și merită să fie încurajate.

„Ne bucurăm că avem niște studenți extraordinar de talentați, scopul nostru fiind de a-i încuraja, pentru ca aceștia să fie motivați să se dezvolte în continuare, deoarece viitorul este în mâinile lor, iar noi suntem cei care trebuie să îi provocăm să creeze acest viitor”, spune șefa Departamentului de Arhitectură, Aurelia Carpov.

Curatorul expoziției, Sorina-Nicoleta Grati susține că schițele elaborate sunt atât preluate din realitatea înconjurătoare, cât și inventate chiar de tinerii studenți, cu ajutorul tehnicilor acumulate pe parcursul anilor de studii.

Expoziția de arhitectură este prima de acest gen organizată în cadrul facultății și are ușile deschise pentru toți doritorii.

 

Reporter: Ana Fomov
Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.