Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Tinerii vor continua să învețe ce este educația media și cum să recunoască informația falsă

Tinerii vor continua să învețe ce este educația media și cum să recunoască informația falsă imprimare

27.09.2019  

Din luna septembrie, echipa de formatori de la Centrul Media pentru Tineri au reluat atelierele de educație media. Timp de două zile, tineri și tinere din R. Moldova descoperă influența mass media, află cum pot depista știrile false, înțeleg riscurile rețelelor sociale și devin reporteri în localitățile lor.

Prima instruire, după vacanța de vară, a fost desfășurată în satul Obreja Veche din raionul Fălești.

 Înainte nu atrăgeam atenția la știrile pe care le vedeam, la fotografiile ce-mi apăreau pe rețele, unele erau false, dar eu le consideram adevărate. Nu am mai avut astfel de lecții în școală, este foarte util tinerilor”, a spus Artiom, elev și participant.

Unii elevi au devenit interesați de social media și modul în care informația se răspândeste. Alții, au vrut să afle cum se fac fotografiile, când ne manipulează imaginile și ce înseamnă munca unui reporter.  

„Mi-a plăcut munca în echipe, din ziua a doua. Am vorbit despre imaginile false, am învățat cum se face un cadru corect. Noi am filmat despre activitatea cu Centrul Media, altă echipă a filmat despre tinerii din Obreja Veche. După training am povestit colegilor din alte clase. Ar vrea să participle și ei”, a menționat Elena, elevă și participant.

Până la 30 octombrie, vor mai fi organizate încă șapte instruiri de educație media, în diferite regiuni ale țării. De la începutul anului, peste 1 100 de tineri au participat la cele 59 de ateliere de educație media.

Instruirile de educație media se desfășoară în cadrul proiectului „Încurajarea tinerilor pentru a devein cetățeni activi”, implementa de IREX Europe și Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.