Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  Cele mai populare 19 articole din anul 2019

Cele mai populare 19 articole din anul 2019 imprimare

17.12.2019  

Odată cu sfârșitul anului, facem și noi totalurile pentru a vedea ce subiecte sunt pe placul cititorilor noștri. Astfel, am pregătit pentru voi un top al celor mai vizualizate articole de pe pagina noastră.

19. Susține primul serial web din Moldova – destinat susținerii serialului Lost in Moldova ce reflectă istoria unui tânăr american pe nume Diego, care vine în calitate de voluntar în Moldova și aici face cunoștință cu tradițiile și cultura basarabeană. 

18. Doina Cernavca, fondatoarea „Ajută un Om”: „Noi toți avem puterea de a schimba mentalități și comunități” – despre oameni cu inimă mare care sunt mereu gata să dea o mână de ajutor celor mai defavorizați și despre oameni care cred în ideea că faptele bune pot fi molipsitoare. De asemenea aici puteți afla despre organizația non-guvernamentală „Ajută un Om” și ce obiective are aceasta.

17. Mărțișorul – mai mult decât o tradiție. Interviu cu Liudmila Apostol – confecționarea mărțișoarelor este mai frumoasă atunci când se depune pasiune și dedicație. Acest lucru ni-l demonstrează și Liudmila Apostol, persoana care reușește de fiecare dată să-și satisfacă clienții prin cele mai originale mărțișoare.

16. „Citește critic mass-media” – expoziție informațională – pentru a face față  fluxului informațional pe care îl avem acum, Centrul Media pentru Tineri a venit, împreună cu elevi din toată Moldova, să aducă la cunoștință consumatorilor de informații cum să se informeze corect și să nu se lase manipulați de tot ce văd și/sau aud.

15. Ion Cârchelan: Picturile care te fac să te simți acasă – Ion Cârchelan este acuarelistul basarabean care a reușit prin intermediul lucrărilor sale să transmită peste ocean frumusețea satului moldovenesc, iar acest interviu oferă șansa de a afla mai multe din viața și activitatea pictorului.

14. Nadejda Bîrca, moldoveancă stabilită în Irlanda: „Coc pâine cu gust de dor” – Nadejda este o moldoveancă stabilită de 12 ani în Irlanda, însă de ceva timp a reușit să găsească rețeta în care să-și pună dorul de casă – pâinea artizanală. Despre gusturile și mirosurile care îi amintesc de unde a pornit, despre comunitatea de femei din Irlanda și Mama în IE aceasta a relatat în acest interviu.

13. „Au ieșit înapoi, lucrurile de-nainte vreme” – despre țesut și obiecte populare, cu meșterița Ana Vulpe de la Pepeni – după ce au participat la o instruire de educație media, organizată de Centrul Media pentru Tineri, o echipă de tineri de la Pepeni, Sîngerei, au fost acasă la meșterița Ana Vulpe. Tinerii, încercând profesia de jurnalist, au aflat ce obiecte a țesut meșterița și în câte zile a făcut cel mai mare covor al ei.

12. Moldovean ca mine nu-i – o seară de „Cunoştinţă cu cineastul” ce a avut loc la America House, unde a fost prezentat filmul documentar „Moldovean ca mine nu-i”, realizat de echipa Studioului „TeleFilm Chișinău”. Priviți reportajul pentru a afla mai multe detalii despre film. 

11. Victoria Surdu: 5 lucruri din Paris care ar putea inspira Chișinăul! – și cum Parisul este un oraș al sufletului, nu există suficiente clipe pentru a te minuna de arhitectura clădirilor sau de frumusețea grădinilor ori de unicitatea muzeelor, iar acest articol vă prezintă câteva locuri din Paris ce pot să-i impresioneze și pe cei de acasă, sau care pot să le servească drept sursă de inspirație.

10. Orheiul Vechi - muzeu în aer liber – o vizită la Orheiul Vechi se poate dovedi a fi o adevărată aventură, iar pentru a vedea ce obiective sunt demne de a fi văzute, citiți acest articol.

9. Lilia Bumbac: „Dacă pui suflet și îți dorești ceva mult, ajungi și învingi totul” – Lilia Bumbac este o tânără pasionată de gătit și de tot ce este gustos, a început să gătească la o vârstă fragedă și visul ei eră să devină bucătar. Lilia este originară din orașul Sîngera și la doar 20 de ani este bucătar la Grand Elysee, iar în acest interviu tânăra povestește despre cum să-ți urmezi visul și să nu te dai bătut.

8. Ion Rotaru, floristul moldovean de la Lisabona care a participat la World Flower Art Contest 2019, Beijing – Ion este un florist moldovean de la Lisabona care vorbește despre flori cu pasiune și înțelegi că dragostea pentru flori a fost dezvoltată în timp. Cert este că florile au fost cele care i-au ghidat viață încă din copilărie, atunci când le admira pe câmpuri. Cum a ajuns să le facă viața mai colorată portughezilor, care a fost drumul de la Concursul „Pacea, Florile și Copiii” până la World Flower Art Contest 2019, aflați în acest interviu.

7. Crina Andrei: Yoga, India și bijuteriile Mayuri – această tânără originară din Republica Moldova a avut curajul să experimenteze, ajungând tocmai în India, acolo unde este stabilită de ceva timp. Organizează yoga retreat-uri pentru cei care vor să găsească armonia dintre corp și minte şi creează bijuteriile Mayuri prin care vrea să unească generații. Despre schimbările şi activităţile din viaţa ei puteţi afla  în acest interviu.

6. Tatiana Seul a deschis magazinul cu produse eco la Ialoveni – Soul Market – una dintre dorințele Tatianei a fost să deschidă un magazin cu produse autohtone și ecologice chiar în orașul Ialoveni. Datorită unui grant, tânăra a reușit să mobilizeze asociațiile obștești și micii producători pentru a aduce produsele pur ecologice pe rafturile magazinului. Aflaţi din acest interviu mai multe detalii.

5. 10 lucruri din Japonia care pot inspira Moldova: Ecaterina Zainagutdinov – când spunem Japonia ne gândim la florile de sakura și țesătura fină de kimono, însă această țară oferă și alte practici, iar Ecaterina ne spune care sunt 10 lucruri din Japonia care pot inspira Moldova.

4. 10 lucruri curioase de hramul satului Copceac, Ștefan Vodă – cu ocazia acestei sărbători, sătenii au fost întrebați ce tradiții respectă de hram, iar noi am făcut un top al acestora.

3. Update Galerie online cu oamenii desenați de Glebus Sainciuc – galeria online cu oameni desenați de  către pictorul Glebus Sainciuc.

2. Adrian Moraru: Arta mea este destinată tuturor celor care iubesc și apreciază frumosul în general și arta plastică în particular – pictorul contemporan, originar din Moldova, recunoscut internațional și stabilit cu traiul în SUA, ne vorbește în acest interviu despre modul în care abordează fiecare dintre lucrările sale și pasiunea sa mai puțin cunoscută.

1. Atleta moldoveancă Elena Răducan – pe podiumul Jocurilor Mondiale „Special Olympics 2019”. Explozie de ovaţii, la ceremonia de premiere – atleta Elena Răducan, originară din Republica Moldova, a ajuns la Jocurile Mondiale Special Olympics 2019 din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Vedeți aici performanțele tinerei.

 

Autor: Ana Fomov

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.