Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă  /  O seară caldă cu Ina Jeltova și Aurelia Guzun

O seară caldă cu Ina Jeltova și Aurelia Guzun imprimare

22.01.2020  

A doua întâlnire herbalistică i-a adunat pe cei dornici de a descoperi, în continuare, darurile naturii la Coffe Molka. Ina Jeltova de la DOMnMoraru a prezentat ceaiul ei de autor „O Seară Caldă”, din plante lecuitoare, frunze de zmeură, scorțișoară și citrice. Acesta a fost însoțit de dulcețurile Aureliei Guzun de la Bun de Leac din flori de bujor roz, iasomie, salcâm și trandafir.

„O seară caldă” este primul ceai din palmaresul Inei: „am observat că oamenilor le place foarte mult acest ceai care este potrivit pentru perioada de iarnă, deși acum nu avem înghețuri oamenilor totuși le lipsește căldură, atunci când te întorci de la serviciu nervos, obosit,el te relaxează și te liniștește, are un efect moale, sedativ”.

Împreună cu Aurelia Guzun am încercat să stabilim simbioza dintre dulcețuri de la Bun de Leac și ceai. „Eu cred că dacă vei lua un ceai de dimineață și vrei să te tonifice, mai potrivită ar fi dulceața de bujor sau de trandafir, dar atunci când dorești să ai o seară romantică în familie ar fi bine să luăm o dulceață de salcâm, nuci sau de iasomie”, ne-a relatat herbalista.

Participanții au beneficiat de o instruire, în cadrul căreia au fost informați despre folosul plantelor din componența ceaiul și dulcețurile care îl însoțesc. Au mirosit, au gustat și pipăit, iar cei mai pricepuți au primit cadouri de la organizatori.

Veronica Mârzac și fiica sa Iulia sunt pasionate de plante și beneficiile pe care le pot aduce acestea organismului uman, la astfel de eveniment sunt pentru prima dată, dar afirmă că le-a plăcut foarte mult, în special cum au fost combinate aspectele teoretice și practice.

La finele evenimentului fiecare participant a avut posibilitatea de a-și crea propriul amestec de ceai, din ierburile de la DOMnMoraru, pe care cel mai probabil îl va savura împreună cu cei dragi.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.