Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Expoziţie de pictură şi grafică intitulată „Creaţie Plastică” vernisată în incinta Bibliotecii Naţionale

Expoziţie de pictură şi grafică intitulată „Creaţie Plastică” vernisată în incinta Bibliotecii Naţionale imprimare

08.02.2018  

Ion Ţâgulea este doctor în pedagogia artelor plastice. Direcţii ştiinţifico-creative de activitate: pedagogia artelor, tehnologia educaţiei artistico- plastice, teoria artelor plastice şi a designului, pictura, grafica, sculptura, compoziţia.

În incinta Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, serviciul Colecţiei de Artă şi Hărţi vernisează expoziţia de pictură şi grafică „Creaţie Plastică" a lui Ion Ţâgulea. 

 Ion Ţâgulea în 1975 a finalizat studiile universitare la UPS „A.I. Ghertzen” din Sankt-Petersburg, facultatea: arte plastice. Din anul 1980 este participant la expoziţii de arte plastice şi design personale şi colective, de nivel naţional şi republican.

De asemnea, este coordonatorul Laboratorului „Tehnologia educaţiei artistico-plastice”, în cadrul căruia au fost editate 16 volume de culegeri cu aspect didactico-ştiinţific. Conferenţiar universitar la catedra Pedagogie şi Metodica Învăţământului Primar în cadrul Universităţii de Stat din Tiraspol.

Expoziţia se desfăşoară în perioada 29 ianuarie-26 februarie 2018, iar cei interesaţi sunt aşteptaţi la bibliotecă pentru a o vizita( Colecţia de Artă şi Hărţi, str. 31 august 1989, 78 A bl 2).

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.