Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  (Video) Expoziția Națională „Fabricat în Moldova”

(Video) Expoziția Națională „Fabricat în Moldova” imprimare

31.01.2019  

Cea dea XVIII-a ediție a Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova” a luat start miercuri, 30 ianuarie pe teritoriul Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo” SA, Chișinău. Aceasta urmărește susținerea fabricării produselor autohtone, punerea în evidență a nivelului de competitivitate a cestora și majorării cererii de consum a produselor naționale.

 

„Expoziția se află la cea dea XVIII-a ediție, iar scopul acesteia este de a promova agenții economici autohtoni, de a promova mărcile autohtone și de a stabili contacte cu alți agenți economici atât naționali cât și internaționali” confirmă reprezentanta CCI a Republicii Moldova, Tatiana Ranga.

La eveniment participă agenți economici din diferite domenii de activitate și regiuni ale țării, precum și alte comunități de afaceri de peste hotare.

„Este firma „Artizana Factory” care prelucrează blănuri și piele, iar tot ce vedeți este făcut de noi, de fabrica noastră. Confecționăm foarte multe piese. De la tălpici care costă 40 de lei, până la suma cea mare de 5000 de lei care este pentru covoare. Cele mai întrebate articole sunt papucii, vestele, căciulile și nu în ultimul rând covorașele” ne-a relatat reprezentanta firmei „Artizana Factory”.

Reprezentanta fabricii „Nortex Group” susține: „În cadrul acestei expoziții participăm pentru al doilea an consecutiv. La moment confecționăm lenjerie de pat și de asemenea articole vestimentare. Materia primă este în mare parte importată din Turcia, deoarece este de calitate și la un preț accesibil.

„Cooperativa noastră se plasează într-un segment de alimentație sănătoasă, cu certificate eco, sugar free și evident non-GMO. Noi folosim doar produse autohtone din propriile noastre plantații și livezi, prelucrându-le într-o gamă de produse atrăgătoare. Un produs stelar noi avem pastilaf, produs fără zahăr, măr + gutui + zmeură. Este o combinație aleasă de noi, la care am elaborat și un standard de firmă” afirmă Aneta Ganenco.

Cei prezenți la eveniment, de asemenea susțin inițiativa organizării expoziției deoarece, spun ei, este o oportunitate atât pentru producători de a se promova cât și pentru vizitatori de a se familiariza cu brandurile autohtone.

„Eu cred în primul rând este o idee bună de a promova producția autohtonă din Republica Moldova deoarece se fac lucruri bune, lucruri frumoase și de calitate care merită să fie promovate. M-au impresionat colecțiile de haine despre care chiar nu știam. Am descoperit astăzi că avem și noi haine calitative și chiar ceea ce ține de producție, avem produse foarte bune, biologice, care cresc pe teritoriul țării” susține vizitatoarea Ana Prisajniuc.

Reprezentanta CCI a Republicii Moldova ne-a adus la cunoștință că: „Expoziția se desfășoară în toate cele 3 pavilioane, de la data de 30 ianuarie până pe 3 februarie, cu programul 9:00-18:00 și duminică 9:00-16:00.” 

Expoziția este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. 

 

Reporter: Ana Fomov
Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.