Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Tatiana Țîbuleac: „Scriu pentru că am ceva de spus”

Tatiana Țîbuleac: „Scriu pentru că am ceva de spus” imprimare

04.03.2019  

La data de 28 februarie, în incinta Bibliotecii „Onisifor Ghibu” elevii pasionați de carte au avut ocazia de a se întâlni cu scriitoarea Tatiana Țîbuleac, autoarea romanelor „Vara în care mama a avut ochii verzi” și „Grădina de sticlă”.

Pentru a reda o notă mai interactivă întâlnirii, tinerii prezenți la eveniment au surprins prin cântece și recitaluri emoționante a fragmentelor din carte. 

De la eveniment nu au lipsit nici profesorii care au avut de spus doar vorbe bune atât despre roman cât și despre activitatea în general a autoarei. Aceștia fiind de părerea că romanele Tatianei Țîbuleac relatează în cele mai mici detalii viața de zi cu zi.

Deși familiarizată suficient cu textul, Tatiana Țîbuleac spune că a urmărit cu mare atenție și curiozitate cum elevii reproduceau fragmentele și cum acestea au fost transformate prin prisma propriilor trăiri.

Aflat la cea dea XVI-a ediție, Programul „Chișinăul Citește” vine să valorifice și să răspândească valorile literare și artistice autohtone printre rândurile oamenilor de toate vârstele, fiind, după cum spune și Vitalie Raileanu „O provocare pentru cititori”.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.