Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Săptămâna aceasta mergem la teatru

Săptămâna aceasta mergem la teatru imprimare

18.03.2019  

Odată cu începutul unei noi săptămâni, v-am pregătit spre atenție repertoriul spectacolelor pentru săptămâna ce urmează. Astfel, înarmați-vă cu dispoziție bună, luați persoanele dragi și mergeți la teatru!

Spectacolul „Colecționarul” 

Marți, 19 martie
Ora 19:00
Teatrul „Geneza Art”

Acesta e romanul de debut al autorului, în care abordează o situație limită de încătușare și tristețe. Iubirea nu mai este suficientă, libertatea nu mai există și nu se mai poate găsi nicio cale de a scăpa.

Personajul central, tînărul Frederick, este un colecționar de fluturi și e pasionat de o fată frumoasă, pe nume Miranda, care devine prizonieră într-o lume subterană.
Miranda Grey, ne sugerează prin acest spectacol să scoatem păianjenul din noi și să găsim propria versiune asupra realității.
Cel de-al treilea personaj, G.P., mentorul și firul rațiunii lucide, încununează filosofia mesajului autentic și profund.
„Colecționarul” este mai mult decît un thriller, este o analiză psihologică fină a ființei umane, strivită de presiunile propriei persoane.

***

Spectacolul „Balamucul vesel”
Miercuri, 20 martie
Ora 18:00
Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Undeva, într-o cetate aflată de veacuri în calea răutăților, coajă de nucă săltată de valuri , se întâmplă lucruri ciudate și aparent fără sens: viața părea cenușie, mahmură, lipsită de minuni, majoritatea locuitorilor împăcându-se cu o asemenea stare de lucruri.
Și atunci pe Conducătorul Revoltei Permanente, visându-se veșnic imuabil, înconjurat de un stol gălăgios de consilieri și gardieni, îl trăsnește ideea că pentru a câștiga și mai mult iubirea maselor, e nevoie de mister, de un Erou sacrificabil…

***

Spectacolul „Labirint”
Miercuri, 20 martie
Ora 19:00
Teatrul „Geneza Art”

În textul de un comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, unul dintre cei mai în vogă dramaturgi şi scenarişti americani, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile personajului TY, poet și profesor universitar, ce reinterpretează mitul unui Don Juan modern, fascinat de varietatea personalităților feminine. Eroul se trezește implicat în trei scenarii, ușor absurde: reușește să lase gravide trei femei: Jen – prietena sa oficială, Maureen – vecina sa și Becca – studenta sa. Pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, TY realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc și de a-i împăca pe toţi cei afectaţi de momentul său de rătăcire.

***

Spectacolul „KRUM”
Joi, 21 martie
Ora 18:00
Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Avionul. Au anunțat deja aterizarea. Într-un ora, un oraș care și-a păstrat tot ce și-a mai putut păstra. Aeroportul, vreo două cimitire, un spital mai bun, altele la fel de bune, niște cafenele, un hotel, să-i zicem Hilton, un cinematograf, un oraș. Un oraș care și-a păstrat tot ce și-a putut păstra. Bineînțeles Nordul, Sudul, Vestul, Estul... dar să ajungi de la Sud la Nord înseamnă un efort, o decizie, ceva și noi suntem la Sud, într-un cartier situat la sudul unui oraș cu ieșire la mare. Un oraș și o mare. O mare de oameni, femei și bărbați care uneori își ridică privirea spre cer ca să caute, să caute unde se întoarce Krum fără realizări pentru a trăi fără scop într-o lume plină de aparențe deșarte, idealuri false și burți pline, univers al zilei de azi, lipsit cu desăvârșire de sens, dragoste, valori sau gimnastică fie ea și matinală, în care doar Mama îl iubește, de moare, pe Krum...

***

Spectacolul „Elixirul dragostei”
Joi, 21 martie
Ora 18:30
Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

G.Donizetti, un mare compozitor italian al sec. XIX, la vârsta fragedă de 34 de ani, a scris renumita sa operă „Elixirul dragostei”, a 40 după număr. Pentru a înțelege tempoul în care lucra compozitorul, vom da citire unor rânduri dintr-o scrisoare adresată libretistului său, F.Romani, în vederea scrierii operei „Elixirul dragostei”: „Eu trebuie să scriu o operă în două săptămâni. Pentru lucrul dumneavoastră, eu vă ofer o săptămână”... În aceste condiţii în care timpul presează, iar munca se îmbină cu frumosul, apare una din cele mai renumite opere a compozitorului italian G.Donizetti Elixirul dragostei”.
Acțiunea se desfășoară într-un sat italian, în secolul XIX.

***

Spectacolul „Madame Bovary”
Joi, 21 martie
Ora 19:00
Teatrul „Geneza Art”

Piesa e povestea tragică a Emmei Bovary, o femeie cu o căsnicie nefericită, cu un soț mediocru, cu niște amanți egoiști și prea multe iluzii romantice, căutând în continuu iubirea zugrăvită în cărți chiar dacă trăiește lângă un bărbat anost ce nu bănuiește nimic din zbuciumul emoțional care marchează existența soției sale. Întreaga stare lăuntrică a acestui personaj controversat, ce reprezintă simbolul decăderii morale eterne, a adus pe scenă momente pline de dragoste, erotism, răzbunare și ură.

***

Spectacolul „Copiii foametei. Mărturii”
Vineri, 22 martie
Ora 18:30
Teatrul Național „Mihai Eminescu”

„Copiii foametei. Mărturii”- dezvăluie trăiri legate de suferințe omenești ale locuitorilor din Antonești, de pe urma foametei din 1946 -1947. Un spectacol care te face să tresari, să te cutremuri și să rămâi îngrozit.

***

Spectacolul „Livada de vișini”
Sâmbătă, 23 martie
Ora 18:00
Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Piesa "Livada de vișini" Cehov o considera comedie, Stanislavski - tragedie, iar pe afișul de la premieră, în 1904, scria dramă), devine, în viziunea regizorului Alexandru Cozub, tragicomedie, spectacol savuros despre setea de iubire împărtășită, despre nevoia de sens și împlinire.
Trei generații de personaje - egocentrice, naive și risipitoare, nu se ascultă unul pe celălalt și nici nu o vor face: îi adună doar Livada, mai mult cea din aduceri aminte decât cea înflorind sub ferestre.

***

Spectacolul „Vin, femei și tot ce vrei”
Sâmbătă, 23 martie
Ora 18:00
Teatrul „Satiricus I. L. Caragiale”

Pe lângă piesa de teatru propriu zisă, în holul teatrului se va petrece o degustare în toată legea! Cu 6 soiuri de vin de elită, cu bucate alese, servite ca în cele mai selecte cafenele.

***

Spectacolul „Parfumierul”
Sâmbătă, 23 martie
Duminică, 24 martie
Orele 19:00
Teatrul „Geneza Art”

***

„Alba ca Zăpada” – spectacol interactiv de animație pentru copii 

Duminică, 24 martie
Ora 11:00
Cinematograful Odeon

Spectacolul se joacă în limba română și este o adaptare după renumita poveste a Fraților Grimm și realizată în stilul Planeta Clounella cu numeroase momente de interacțiune cu publicul, cântec, dans și jocuri cu spectatorii.

***

„Giselle” – balet în două acte
Duminică, 24 martie
Ora 17:00
Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Giselle de Adolphe Adam aparţine stilului supranumit „baletul alb" şi reuneşte armonios muzica, dansul şi pantomima, oferind publicului un spectacol extraordinar. Baletul Giselle poate fi considerat un punct culminant al romantismului care zugrăvește in pas de dans viața adevărată a omului cu gândurile și visurile lui, bucuria de a trăi până la melancolie și deziluzie.

***

Spectacolul „Doctor de femei”
Duminică, 24 martie
Ora 18:00
Teatrul „Satiricus I. L. Caragiale”

***

Spectacolul „Casa mare ” 

Duminică, 24 martie
Ora 18:00
Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Casa Mare simbolizează colțișorul sufletului unde omul își păstrează ce are mai curat și mai nobil. Cu o încărcătură profund poetică, capodopera a lui Ion Druță are și o linie bogată de subiect, Casa Mare fiind deopotrivă simbol al fericirii și al deznădejdii.
Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru și profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspectele memoriei și ale istoriei.
Conflictul principal al dramei este de natură interioară. E, în fond, și o frumoasă poveste de dragoste uneori ignorată de criticii seduși de schema morală. Poate fi considerată ca și alte texte epice și dramatice ale lui Ion Druță, veritabil manual de etică, valabil și pentru lumea de astăzi.

 Să aveți o săptămână plină de soare și spectacole!

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.