Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Expediție muzicală națională „La La Play”: Flashmob în troleibuz și la aeroport

Expediție muzicală națională „La La Play”: Flashmob în troleibuz și la aeroport imprimare

12.08.2019  

Expediția Muzicală La La Play, cu genericul „Vara nu dorm”, a început cu multe zâmbete și energie pozitivă pentru locuitorii Capitalei, și nu doar. Cea mai cool expediție muzicală din țară a startat prin flashmob-uri inedite în care tinerii muzicieni din Moldova au adus muzica live în troleibuzul de pe ruta Chișinău – Aeroportul Internațional din Chișinău, și au provocat abilitățile de dirijor a unor pasageri din Aeroportul Internațional Chișinău.

Pentru al treilea an consecutiv, Kaufland Moldova este alături de Moldovan National Youth Orchestra aducând muzica de calitate în toată țară, pe înțelesul fiecăruia, punând în valoare subiecte de importanță socială.

Dis-de-dimineață gașca de 18 tineri, printre care se regăsesc muzicieni, jurnaliști și echipa de producție au transformat unul din troleibuzele rutei 30 în o adevărată scenă pe roți. Odată îmbarcați, cei 6 muzicieni au interpretat peste 10 piese de diverse genuri muzicale pentru toți pasagerii ce au urcat și au savurat un adevărat concert de 40 de minute pe roți. Printre pasageri erau turiști ce au rămas încântați de flashmob, dar și moldoveni ce se întorceau acasă sau plecau la muncă, care cu drag au savurat fiecare piesă, ba chiar și dansat din inimă. Încă o surpriză a acestui concert improvizat a fost vocea dirijorului Andriano Marian, ce a ghidat călătorii cu denumirea stațiilor, dar și a pieselor muzicale.

Ajunși la Aeroportul Internațional din Chișinău, echipa La La Play, a luat prin surprindere pasagerii care se pregăteau de îmbarcare.Tinerii au pus la testare abilitățile de dirijor a celor prezenți, oferind posibilitate tuturor doritorilor să le ghideze ritmul și instrumentele suave. Muzica interpretată pentru pasageri a venit să ureze bun venit celor sosiți, zbor ușor celor ce pleacă, dar și să le reamintescă că sunt așteptați acasă, în Moldova. Inițiativa de a aduce muzică pretutindeni, chiar și în cele mai neașteptate locații, vine din dorința organizatorilor și a partenerilor de a îmbogăți viața culturală și arăta că muzica de orice gen este accesibilă tuturor, iar subiectele importante sociale merită a fi valorificate.

În data de 11 august, va fi adus tribut pasionaților de aviație și vin la familia fraților Luchianov, cei care au revenit acasă și au consolidat o afacere deosebită în satul natal Crocmaz, la Vinăria Et Cetera. Un recital deosebit marca Moldovan National Youth Orchestra va avea loc începând cu ora 19.00, alături de oameni frumoși, plăcinte calde scoase din cuptor și vin aromat. Cea mai cool expediție din țară revine la a 3-a aniversare, cu 10 concerte în 10 locații deosebite, realizată de 18 tineri muzicieni, jurnaliști și procuători media ce vor cutreiera 2000 km aducând muzica de calitate acolo unde ea nu a fost, pentru că #varanudorm și #implicareafacediferenta. Toate concerte sunt cu intrare liberă!

Partener General: Kaufland Moldova #implicareafacediferenta  #kauflandmoldova
Parteneri: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Suedia, Fundația Est-Europeană, Gas Natural Fenosa, Vasconi.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.