Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  48 ore de creativitate

48 ore de creativitate imprimare

27.09.2019  

Astăzi a fost dat start proiectului „48h Film Challenge. Way Up!”. Șase echipe din Moldova, una din Azerbaidjan și o echipă din Belarus vor munci timp de 48 de ore la crearea unui film de scurt metraj.

„Este un proiect foarte ambițios în care șase echipe din Moldova, una din Belarus și alta din Azerbaidjan vor încerca să facă filme timp de 48 de ore. Vor fi într-o concurență directă și în 48 de ore de nesomn, bănuiesc eu, trebuie elaboreze scenariu, să filmeze și să monteze, ca duminică seara să îl proiectăm aici, în această curte” relatează regizorul Mircea Surdu.

 

„Este un concurs care se petrece în toată lumea, un concurs în care echipele trebuie să creeze un film de ficțiune, care să nu depășească durata de 7 minute. Sunt anumite condiții care le-am anunțat concurenților, trebuie obligatoriu să folosească o linie de dialog pe care le-o oferim noi, o recuzită și doi actori. În câteva minute dăm start acestui concurs și se va încheia duminică la ora 17:00. Vor avea 48 de ore pentru a scrie un scenariu, a filma și pentru a face post producția” ne-a relatat producătorul Leonid Melnic.

Proiectul se află la cea de a doua ediție și este susținut de TeleFilm Chișinău în parteneriat cu Univers Studio și cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.


Rporter: Ana Fomov
Imagini: Alex Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.