Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Flori. Artă. Cultură.

Flori. Artă. Cultură. imprimare

01.10.2019  

Șirul evenimentelor dedicate elementelor nipone de decor a luat start astăzi cu demonstrarea artei japoneze Ikibana Ikenobo.

„Ikibana Ikenobo se caracterizează prin balanța între spațiu și natură, iar în special prin simplitate” declară E. S. Ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii.

Întreg procesul, care desigur urmărește anumite reguli de amplasare și poziționare, a fost urmărit cu atenție de vizitatori. Iar rezultatul nu a întârziat să surprindă prin combinația de elemente alese și simplitate. 

„Eu sunt foarte pasionată de flori în primul rând, iar un al doilea motiv este însuși cultura japoneză care pentru mine e ceva extraordinar. La această demonstrarea tind să văd conviețuirea diferitor florilor, la fel precum conviețuirea caracterelor umane, ceea ce consider eu o filosofie care mă fascinează” spune Valentina, participantă.

Evenimente destinate cunoașterii artei și culturii japoneze vor avea loc pe tot parcursul acestei săptămâni conform orarului stabilit.

 

Reporter: Ana Fomov

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.