Prima pagină / Evenimente / Timp liber  /  Satul global la Chișinău, organizat de tinerii de la AIESEC

Satul global la Chișinău, organizat de tinerii de la AIESEC imprimare

29.07.2013  

În acest week-end pe harta Moldovei a mai apărut un sat: Satul global, organizat de tinerii de la AIESEC Chișinău la Shopping MallDova, la 28 iulie 2013.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Tineri din Azerbaidjan, Bulgaria, Cehia, China, Columbia, Ghana, Macedonia, Mexic, Lituania, Portugalia, Singapore, Slovacia, Turcia și Republica Moldova și-au prezentat, în cadrul evenimentului „Satul global", costumele tradiționale, bucatele naționale și diverse obiecte specifice culturii pe care o reprezintă.

Evenimentul a inclus un program artistic în care fiecare dintre oaspeți a pregătit câte ceva specific țării sale. Astfel, oaspeții au admirat dansuri turcești, africane și latino, cântece din Macedonia și Singapore, precum și concursuri cu bețișoare chinezești pentru vizitatori. În pauzele dintre prezentări au fost organizate dansuri internaționale, la care au participat atât organizatorii, cât și vizitatorii evenimentului.

A doua parte s-a desfășurat sub forma unui târg. Aici vizitatorii au avut posibilitatea să comunice direct cu internaționalii și să afle mai multe despre țările din care aceștia vin și despre obiectele pe care aceștia le-au prezentat. De asemenea, ei au gustat bucate și băuturi tradiționale. Reprezentanta Chinei s-a oferit să scrie numele vizitatorilor în chineză, așa că fiecare dintre cei prezenți putea să ia cu sine o vedere semnată cu hieroglife.

„Global Village din anul acesta a fost unul special prin diversitatea lui. Am avut tineri de pe patru continente şi, pentru prima dată în Moldova, reprezentanţi din Ghana, Columbia, Singapore şi Mexic. Suntem bucuroşi că evenimentul a fost apreciat de către vizitatori ca fiind unul interesant şi bine organizat", a afirmat Artur Mija, președinte AIESEC Chișinău.

Tinerii internaționali prezenți la „Global Village" sunt voluntari internaționali  și studenți veniți în Republica Moldova în calitate de participanți ai proiectului „Summer Box", organizat de AIESEC Chișinău. În cadrul acestuia, ei desfășoară activități în taberele de vară pentru copii și se familiarizează cu specificul țării noastre.

Julian Oviedo, Columbia, mărturisește că „Global Village este un loc extraordinar pentru a răspândi multiculturalitatea. Fiind columbian, sunt foarte mândru de originea mea și de tradițiile noastre, iar posibilitatea de a le promova oamenilor dintr-o țară atât de îndepărtată este de neprețuit.”

Samuel Afadu din Ghana, Julian Oviedo din Columbia și Nuno Pereira din Portugalia sunt voluntari internaționali care urmează să se afle timp de un an în Moldova, ca parte a echipei de conducere AIESEC Moldova. În tot acest timp, ei urmează să cunoască mai bine cultura Republicii Moldova și să ofere direcția strategică a dezvoltării mai multor proiecte și programe ce vizează dezvoltarea tinerilor din Moldova.

„Global Village" este un eveniment care se organizează în întreaga lume și promovează toleranța, gândirea liberă și comunicarea interculturală.

AIESEC. AIESEC este o rețea globală de tineri, care are drept scop dezvoltarea potențialului de leadership al acestora pentru a aduce un impact pozitiv în societate. AIESEC Chișinău a fost fondat în 2008, iar printre proiectele de bază pe care le desfășoară se numără: „Globex", „UpGreat", „Business Arena", „Weekend School", „Moldova Challenge". În 2008 și în 2011, AIESEC Chișinău a fost desemnat drept cel mai activ ONG din Republica Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.