Prima pagină / Evenimente / Vorbire directă  /  Romaniapozitiva.ro | Ştiripozitive.eu: „În Republica Moldova există milioane de oameni care trăiesc şi noi aflăm doar despre cei care mor”

Romaniapozitiva.ro | Ştiripozitive.eu: „În Republica Moldova există milioane de oameni care trăiesc şi noi aflăm doar despre cei care mor” imprimare

„Avem plăcerea să îți prezentăm povestea Știripozitive.eu într-un interviu RomaniaPozitiva. Cu drag și cu bine”.

28.11.2012  

„Când am aflat de existența unui site de informație pozitivă în Republica Moldova ne-am bucurat teribil căci știm că gândurile și veștile bune circulă totuși mai repede decât am crede la prima vedere”, a exclamat RomaniaPozitiva.ro.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

„Ne-am bucurat și pentru că nu suntem singuri, ne-am bucurat că vorbitorii de limbă română află lucruri de Bine despre și din Republica Moldova. Cum suntem curioși din fire am vrut să vedem cine sunt prietenii din Moldova, ce îi motivează în acest demers și mai ales de ce”, scrie RomaniaPozitiva.ro, care este o platformă cu informaţii pozitive cu şi despre România.

RomaniaPozitiva: Cine sunteţi?

Știripozitive.eu: Suntem nişte oameni care au lansat, la Chişinău, portalul www.stiripozitive.eu anul trecut, la 1 martie, dar ne pare că facem asta de când ne ţinem minte. Aceşti oameni care fac ştirile pozitive în Republica Moldova au şi un nume - Igor, Aurelia, Irina, Grigore, Steluţa, Eugeniu, Cristi şi Nina. Iar oamenii care ne susţin în acest demers au şi ei un nume: Fundaţia Est-Europeană.

Suntem însă mai mulţi aici care credem că veştile bune îi pot inspira pe oameni la fapte bune. Am simţit împreună cum ştirile pozitive sunt molipsitoare şi vrem să mergem cu acest diagnostic mai departe.

RomaniaPozitiva: Ce v-a mânat în lupta pentru informaţia pozitivă?

Știripozitive.eu: Poate faptul că unii dintre noi au copii şi vor să poate să-şi împărtăşească în familie noutăţile zilei care sunt altele decât cele de la televiziuni, cu accidente şi politică.
Şi la sigur în lupta asta ne-a mânat şi faptul că ştim în Moldova există milioane de oameni care trăiesc şi noi aflăm doar despre cei care mor. Aducem în ştiri oamenii, lucrurile, locurile şi evenimentele care ne descreţesc frunţile şi care ar putea să ne facă mai optimişti cu privire la viaţă în general.

Şi am mai descoperit că în Republica Moldova există viaţă şi dincolo de Chişinău şi aducem această viaţă comunitară pe site ca să fie cunoscută de mai multă lume.

Exista in Moldova...

Avem suporteri - profesionişti din acelaşi domeniu al jurnalismului, vedete şi alţi oameni care îşi văd bine de treaba lor - care s-au asociat ideii noastre şi susţin această luptă, această inspirație a știrilor pozitive împotriva conspirației veștilor rele.

RomaniaPozitiva: Ce schimbare aduce proiectul vostru pentru cititorii din Moldova?

Știripozitive.eu: Este o contribuţie la jurnalismul care dă speranţe.

RomaniaPozitiva: Care este reacţia presei din Chişinău la proiectul vostru? Dar a cititorilor?

Știripozitive.eu: Vrem să credem că aceste reacţii sunt aşa cum sunt ştirile noastre: pozitive. Şi avem motive să credem asta când vedem că ne vin sugestiile lor, scrise, fotografiate sau filmate, despre cine merită să ajungă pe Ştiripozitive.eu. Şi reacţia principală pe care ne-am dorit-o la început se conturează deja când eroii descoperiţi de noi ajung pe alte pagini şi la televiziuni şi au ocazia să vorbească despre lucrurile pe care le fac sau despre evenimentele pe care le-au organizat ca să facă bine altor oameni.

Şi ce altă reacţie a cititorilor poate fi mai potrivită pentru noi dacă deja ne urmăresc, ne caută, ne sugerează „oameni şi locuri dragi"? Şi ne încurajează mult şi calitatea acestor cititori ai noştri.

RomaniaPozitiva: Şi mai departe ce?

Știripozitive.eu: Şi mai departe mai mult. Să existe mai multe ştiri pozitive astfel încât să nu le mai căutăm şi să ne căutăm de treabă cu alte lucruri frumoase.
RomaniaPozitiva: Daca Moldova este o veste bună, atunci despre ce este?
Știripozitive.eu: Este poate despre nuanţele multe ale toamnei spre deosebire de singura culoare de cafeniu din alte ţări. Poate că este despre Chişinăul năucitor de verde vara. Şi despre oamenii care şi-au văzut de treabă în cele 917 zile cât Republica Moldova nu a avut Preşedinte, iar viaţa a mers mai departe.

Multă vreme ştirea pozitivă la noi era „a murit capra vecinului". Acum vestea bună este că ce bine e că măcar iedul cel mic a supravieţuit.

RomaniaPozitiva: Un gând pentru vizitatorii RomaniaPozitiva.ro?

Știripozitive.eu: Gândul nostru comun este ca Romania Pozitivă să nu se termine niciodată.

StiriPozitive in zat

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.