Prima pagină / Oameni / Societate  /  Zpațiu: Managementul proiectului cultural – apel de participare la atelierul de instruire

Zpațiu: Managementul proiectului cultural – apel de participare la atelierul de instruire imprimare

05.05.2014  

Asociația Oberliht în colaborare cu Warsztaty Kultury din Lublin și MitOst, Berlin vă invită, în perioada 13 – 15 mai, 2014, să participați la atelierul de instruire – Instrumente pentru dezvoltarea proiectelor de colaborare în domeniul culturii.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Atelierul este dedicat persoanelor interesate să obțină noi cunoștințe privind elaborarea unui proiect cultural, accentul fiind pus pe dezvoltarea proiectelor de colaborare și construirea unor parteneriate durabile: cum putem lucra împreună, păstrând o relație de lucru deschisă și sinceră, care este, în același timp, reciproc avantajoasă și are un impact asupra orașului și comunității în care trăim și activăm?
În cadrul atelierului vom examina situația din Chișinău (și alte localități), vom analiza propunerile de proiect ale participanților la atelier și vom încerca să anticipăm rezultatele pe care le poate avea asupra dezvoltării orașului.
Participanții vor lucra asupra ideilor lor de proiect și vor forma propria lor “teorie a schimbării”, care să-i ajute să elaboreze propuneri competitive și să înțeleagă mai bine impactul scontat.

Obiectivele atelierului
a) Să ne cunoaștem mai bine și să susținem rețeaua de inițiative
b) Analizarea nevoilor și potențialului pentru intervenții culturale în Chișinău
c) Dezvoltarea de concepte pentru proiectele de colaborare și descrierea unui impact posibil
d) Instruirea asupra instrumentelor / metodelor de dezvoltare a proiectelor de colaborare

Cine poate participa
Persoane sau grupuri (2-3 persoane) active în domeniul culturii sau membri ai unui ONG sau a unei inițiative de cultură/de artă / de educație culturală / de dezvolatare a comunității prin cultură.

Cerințe
Fiecare participant sau grup să vină cu o idee de proiect cultural care va fi ulterior dezvoltată în cadrul atelierului, să fie interesat și deschis noilor provocări.

Atelierul va fi în limba engleză cu traducere în limba română.

Programul atelierului
13 Mai  – 16-18.00
14 Mai  – 10-13.00 și 14-17.00
15 Mai  – 10-12.00

Locația
Zpațiu/ (Casa Zemstvei Guberniale), str. Al. Șciusev 103, Chișinău

Pentru a lua parte la atelier vă rugăm să trimiteți descrierea unui proiect cultural pentru Chișinău (200 cuvinte) însoțită de un scurt CV cu contactele (telefon/email) la adresele: irinaiachim@yahoo.comvladimir@oberliht.org.md

Data limită: 10 mai 2014 

Atelierul va fi condus de Darius Polok (Germania), unul dintre co-fondatorii și directorul executiv al MitOst în prezent, un ONG cu sediul la Berlin, activ în domeniul cetățeniei active și schimburilor culturale în Europa și în regiunile învecinate. El coordonează programe în domeniul schimburilor culturale, cum ar fi “Tandem – Managerii de schimb cultural”, în colaborare cu Fundația Culturală Europeană și “Actorii schimbării urbane”, în colaborare cu Robert Bosch Stiftung. A studiat limbile slave și Filosofie în Bochum, Wrocław și Potsdam. Până în 2004 a lucrat în domeniul educației pentru cetățenie, ca manager de proiect al Theodor-Heuss-Kolleg. În ultimii ani a lucrat, de asemenea, în calitate de evaluator pentru fundații și ONG-uri și consultant în domeniul educației non-formale și schimb cultural.

polok@mitost.org
http://www.mitost.org/

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului SPACES al Uniunii Europene. Proiectul SPACES este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Cultural al Parteneriatului Estic. Adițional proiectul este sprijinit de Warsztaty Kultury în Lublin și MitOst, Berlin drept parte a Platformei Natasa.

Proiectul SPACES (Zone Publice Durabile pentru Cultură în Țările din Est) adună la un loc artiști și lucrători din domeniul culturii din patru țări ale Parteneriatului Estic, Armenia, Georgia, Moldova, Ucraina, care se preocupă de reprezentarea unor subiecte sociale specifice pentru spațiile publice din orașele lor. Proiectul mai are drept scop fortificarea scenei independente de artă și cultură din aceste țări.
http://www.spacesproject.net

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.