Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Video) O grădiniţă modernă ridicată din ruine la Mereni, Anenii Noi

(Video) O grădiniţă modernă ridicată din ruine la Mereni, Anenii Noi imprimare

07.05.2014  

Comunitatea din Mereni, raionul Anenii Noi, a împărtăşit, miercuri, bucuria deschiderii unei grădiniţe noi, oferind astfel acces la educaţie timpurie de calitate pentru 100 de copii de vîrstă preşcolară.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Localitatea Mereni, Anenii Noi, a devenit, miercuri, cea de-a 26-a comunitate în care este inaugurată oficial o grădiniță renovată și dotată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație".

Comunitatea din Mereni, raionul Anenii Noi, a împărtăşit, miercuri, bucuria deschiderii unei grădiniţe noi, oferind astfel acces la educaţie timpurie de calitate pentru 100 de copii de vîrstă preşcolară.

Pentru a asigura o educaţie timpurie de calitate pentru 100 de copii de 3-6 ani din Mereni au fost făcute următoarele investiții: administraţia publică locală (1 444 000 de lei), contribuţia comunităţii (105 000 de lei), „Parteneriatul Global pentru Educaţie” (382 076 de lei pentru renovări). De asemenea, proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie”, implementat de către Ministerul Educaţiei, a oferit circa 188 000 de lei pentru dotări (mobilier, teren de joacă și sport, jucării și materiale didactice) şi urmează să ofere circa 8 150 de lei pentru cărți pentru copii, cadre didactice și părinți.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educație” este implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

La festivitatea de deschidere a grț participat:

• Maia SANDU, Ministrul Educației al Republicii Moldova

• Thomas Jeffrey RAMIN, Liderul Echipei Regionale, „Parteneriatul Global pentru Educaţie", Washington

• Josephine Lutta KIYENJE, Ofiţer Superior de Operaţiuni, Secretariatul „Parteneriatului Global pentru Educaţie", Washington

• Mariana Doina MOARCAȘ, Coordonator Superior de Proiecte la Oficiul Băncii Mondiale, București

• Larisa VÎRTOSU, Coordonator Programe Educaţie şi Dezvoltare Timpurie, UNICEF

• Eugen SĂLCUŢAN, Primarul satului Mereni

• Lia SCLIFOS, Managerul Proiectului „Parteneriat Global pentru Educație în Moldova". 

Maia SANDU, Ministrul Educației al Republicii Moldova. Thomas Jeffrey RAMIN, Liderul Echipei Regionale, „Parteneriatul Global pentru Educaţie”, Washington. Larisa VÎRTOSU, Coordonator Programe Educaţie şi Dezvoltare Timpurie, UNICEF. Mariana Doina MOARCAȘ, Coordonator Superior de Proiecte la Oficiul Băncii Mondiale, București. Lia SCLIFOS, Managerul Proiectului „Parteneriat Global pentru Educație în Moldova”. Eugen SĂLCUŢAN, Primarul satului Mereni. Maia SANDU, Ministrul Educației al Republicii Moldova. Maia SANDU, Ministrul Educației al Republicii Moldova. Mariana Doina MOARCAȘ, Coordonator Superior de Proiecte la Oficiul Băncii Mondiale, București. Larisa VÎRTOSU, Coordonator Programe Educaţie şi Dezvoltare Timpurie, UNICEF. Larisa VÎRTOSU, Coordonator Programe Educaţie şi Dezvoltare Timpurie, UNICEF.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.