Prima pagină / Oameni / Societate  /  „Moldova poate inspira şi alte ţări atunci când este vorba de acţiuni în beneficiul copiilor”, este mărturia oaspeților de la Washington

„Moldova poate inspira şi alte ţări atunci când este vorba de acţiuni în beneficiul copiilor”, este mărturia oaspeților de la Washington imprimare

12.05.2014  

Josephine Lutta KIYENJE, Thomas Jeffrey RAMIN și Mariana Doina MOARCAȘ au vizitat grădinița din Hârbovăț, Anenii Noi, și ne-au făcut câteva mărturii despre lucrurile pozitive observate în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educație”, dar și lucrurile pozitve din Moldova.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Grădinița din Hârbovăț, Anenii Noi a fost vizitată de câțiva oaspeți de peste hotare. Josephine Lutta KIYENJE, Ofiţer Superior de Operaţiuni, Secretariatul „Parteneriatului Global pentru Educaţie”, Washington şi Thomas Jeffrey RAMIN, Liderul Echipei Regionale, „Parteneriatul Global pentru Educaţie”, ne-au spus că Moldova poate insira şi alte ţări atunci când este vorba de acţiuni în beneficiul copiilor. 

Iar Mariana Doina MOARCAȘ, Coordonator Superior de Proiecte, a revenit la Chișinău după jumătate de an și ne-a mărturisit că a descoperit noi lucruri frumoase realizate de comunităţi şi oficiali.

„Primul lucru pe care l-am observat în Moldova este nivelul de angajament în favoarea educației, angajamentul din partea Guvernului și din partea partenerilor. Vizitând diferite localitați am observat dedicarea comunităților și concentrarea pe suportul oferit copiilor, eforturile depuse pentru ca cetățenii Republicii Moldova să beneficieze de resursele lor din plin. Este interesant faptul că au fost introduse diferite module inovative, iar Ministerul a asigurat derularea acestui proiect. Am observat rezultate semnificative la nivelul pogramului preșcolar ce ține de lucrurile pe care le învață copiii și cum interacționează educatorii cu ei”, ne-a mărturisit Josephine Lutta KIYENJE de la Washington.

Iar Thomas Jeffrey RAMIN de la Washington ne-a spus că este aici pentru a vedea implimentarea proiectului pe care „Parteneriatul Global Pentru Educație” îl susține. „Idee este de a aduce o abordare nouă în educația timpurie, să-i facem pe copii mai curioși și dornici de afla lucruri noi. Să nu fim stricți, ci să încurajăm. Joaca, afecțiunea, curiozitatea, toate aceste valori noi credem că ar trebui să le aibă copiii, astfel ca atunci când merg în clasele primare să aibă aceste calități pentru toată viața: dorința de a învăța, de a cunoaște și de a interacționa cu alți oameni. Iată ce încercam noi să promovăm prin acțiunile din Moldova. Sunt foarte bucuros să mă aflu aici, am vazut deja condițiile create în câteva grădinițe și sunt foarte bune. Și dacă celelalte grădinițe seamnană cu acestea - este un lucru pozitiv și mă bucur să particip și eu la acest exercițiu și acest efort”, a mai adăugat Liderul Echipei Regionale, „Parteneriatul Global pentru Educaţie”. 

 

Gradinita din Harbovat Gradinita din Harbovat Gradinita din Harbovat Gradinita din Harbovat Gradinita din Harbovat Gradinita din Harbovat Gradinita din Harbovat Gradinita din Harbovat Gradinita din Harbovat Gradinita din Harbovat
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.