Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Video) 2 autovehicule donate pentru Centrele de Reabilitare deschise în grădinițele din oraşele Nisporeni şi Ciadîr-Lunga

(Video) 2 autovehicule donate pentru Centrele de Reabilitare deschise în grădinițele din oraşele Nisporeni şi Ciadîr-Lunga imprimare

23.05.2014  

2 autovehicule au fost donate, la începutul acestei luni, în cadrul unui eveniment public pentru 2 Centre de Reabilitare a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale din grădiniţele din oraşele Nisporeni şi Ceadîr-Lunga.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

La eveniment au participat:

• Liliana NICOLAESCU-ONOFREI, Viceministrul Educației al Republicii Moldova

• Primarul oraşului Nisporeni Ion GANGAN şi primarul oraşului Ciadîr-Lunga Gheorghe ORMANJI

• Managerii instituţiilor preşcolare „Povestea" din Nisporeni şi grădiniţa nr. 8 din Ciadîr-Lunga

• Lia SCLIFOS, Managerul Proiectului „Parteneriat Global pentru Educație în Moldova"

• Thomas Jeffrey RAMIN, Liderul Echipei Regionale, „Parteneriatul Global pentru Educaţie", Washington.

Viceministrul Educației Liliana NICOLAESCU-ONOFREI a afirmat în cadrul evenimentului din Piaţa Marii Adunări Naţionale, că prin accesul la o educaţie timpurie de calitate este foarte important pentru toţi copiii, iar cu aceste autovehicule „copiii vor putea ajunge mai uşor la grădiniţă".

„În Moldova, impactul acestui proiect asupra copiilor şi comunităţilor este foarte pozitiv", a spus Thomas Jeffrey RAMIN, Liderul Echipei Regionale, „Parteneriatul Global pentru Educaţie", aflat la Chişinău într-o vizită de documentare.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educație", implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF, se axează pe:

• Sporirea accesului la educație prin reabilitarea instituţiilor preşcolare şi dotarea lor cu mobilier, cărţi, materiale didactice şi jucării

• Îmbunătăţirea accesului la educaţie timpurie pentru copiii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc sporit

• Oferirea serviciilor de educație timpurie de calitate prin instruirea cadrelor didactice şi manageriale din instituţiile preşcolare și implicarea activă a părinților în acest proces. 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.