Prima pagină / Oameni / Societate  /  Glasul Tinerilor a lansat campania „Fii Ecologic”

Glasul Tinerilor a lansat campania „Fii Ecologic” imprimare

„Renunțând la cumpărăturile realizate în pungile de plastic, contribuim la crearea unui mediu sănătos și curat.”

26.05.2014  

Pe 25 mai, la Chișinău, în incinta magazinelor „Linella”, care se află în sectoarele Buiucani (str. Onisifor Ghibu 7/2) și Ciocana (str. Ion Dumeniuc 12), s-a desfășurat o amplă campanie ecologică, ce constă în promovarea ideii de înlocuire a pungilor din polietilenă, cu pungi din textil.

Votează: 4.6/5 (5 Voturi )

Campania „Fii ECOlogic!” este organizată de grupul de inițiativă al Băncii Mondiale „Glasul Tinerilor”, care este un grup consultativ format din 18 tineri, ce oferă posibilitatea includerii viziunilor tinerilor din țară în programele Băncii Mondiale. 

Campania Fii ECOlogic! Ion Paladi

De ce anume pungile eco?

Acestea sunt numite astfel, nu datorită faptului că ar fi fost confecționate din materiale naturale, dar, deoarece ele nu au un efect negativ asupra mediului înconjurător. Ele sunt create pentru a înlocui pungile din polietilenă. Acestea din urmă nu sunt supuse descompunerii, astfel încât în timpul arderii, ele elimină substanțe nocive, care în etapa finală, ajung în atmosferă. Pungile din polietilenă, cu ușurință pot fi numite cauza decesului multor păsări și animale. Durata de utilizare a acestei pungi este de câteva minute, iar pentru descompunerea acesteia sunt necesari circa 400 ani.

Fii ECOlogic! 

Comparativ cu pungile din polietilenă, acele ecologice pot fi reutilizate. Acestea pot rezista unei mase de până la 30 de kg și datorită rezistenței lor, înlocuiesc aproximativ 8-10 pungi din polietilenă. 

Renunțând la aceste pungi, fiecare va economisi cîte 50 de litri de petrol pe an. De fapt, nu contează atît de mult cifrele. Important este, că această inițiativă are și un caracter social corporativ, care a sensibilizat și mediul de afaceri, fiind receptive următoarele organizații și companii: „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”; „Raiffeisen Leasing”, „Magenta Consulting”, pentru care responsabilitatea socială a afacerilor nu reprezintă un mijloc de a obține o etichetă înaltă în societate. 

Contribuția acestora constă în valorile etice, atitudine respectuoasă față de oameni, societate și mediul înconjurător.

 

În Republica Moldova, multe companii, conform propriei inițiative, implementează diverse programe sociale. Însă, la moment nu există careva din ele, care și-ar focusa obiectivul asupra fenomenului ecologic. Iată de ce, Campania „Fii ECOlogic!”, pe lîngă scopul de informare, are drept țintă inițierea acelui semnal de alarmă către societate, dar și responsabilizarea mediului de afaceri.

Doar împreună vom reuși să creăm un mediu mai frumos și curat. Viitorul planetei depinde de noi.

Pliantul campaniei poate fi citit aici.

Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic Fii ECOlogic
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.