Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Video) Jocurile copilăriei în mărturiile unor oameni mari

(Video) Jocurile copilăriei în mărturiile unor oameni mari imprimare

01.06.2014  

Să ascultăm mărturiile unor oameni mari, care au fost mici, iar acum și-au amintit cu bucurie despre copilărie: jocurile și visele de atunci.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Am întrebat înca mai demult câțiva oameni mari despre copilăria lor – emoționați ei ne-au povestit despre jocurile și visele lor de atunci, iar cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, echipa noastră le-a montat pozitiv într-un scurt filmuleț.

Meidani_R

Rexhep Meidani, fostul Președinte al Albaniei, a spus că în copilărie îi plăcea să deseneze. „Am câștigat și un concurs când aveam 6-7 ani și am continuat să desenez până la vârsta de 13-14 ani”, a mărturisit Președintele.

Boris_Tadic

Și Boris Tadic a fost Președinte, al Serbiei. Domnul Tadic a mărturisit că în copilărie vroia să fie pictor, să creeze filme și să lucreze în artă. „Dar am renunțat, pentru că am înțeles că nu sunt artist”, a spus el.

Sergiu_Botezatu

Scriitorul Sergiu Botezatu spune că jocurile de atunci sunt foarte asemănătoare cu jocurile de acum: săniuș, bulgări de zăpadă, jucau chiar și hockey, improvizat din niște scânduri. „Era plăcut”, ne-a spus el.

Oleg_Corcinschi

Pe grădinarul de la Guvern, Oleg Corcinschi care cântă muzică în stil country l-am intervievat încă iarna, el ne-a spus că în copilărie juca țurca, juca în bunghi - jocuri de care mai rar auzim acum. 

Lidia_Kulikovschi

Lidia Kulikovschi, Directorul Departamentului de Studii și Cercetări a Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeau”, a povestit că avea cele mai bune sănii, pentru că le făcea bunelul ei, care era fierar.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.