Prima pagină / Oameni / Societate  /  Dionisie Nipomici: „Viaţa pe care o primeşti este rezultatul direct proporţional cu efortul pe care îl depui”

Dionisie Nipomici: „Viaţa pe care o primeşti este rezultatul direct proporţional cu efortul pe care îl depui” imprimare

08.09.2014  

E pasionat de matematică, adoră călătoriile şi îi place să-i facă pe oameni entuziasmaţi. Aşa e Dionisie Nipomici, tânărul care a reuşit să descopere că studiile şi efortul depus îți pot schimba viaţa în totalitate.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

„Îmi plac ştiinţele exacte. Am reuşit să particip deja la numeroase olimpiade naţionale şi internaţionale. Prima călătorie a fost în clasa a 8-a în Turcia. Apoi au urmat: Brazilia, Argentina şi Africa de Sud, pe care am vizitat-o de două ori deja. Toate aceastea s-au întâmplat datorită Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Am luat şi premii, acest fapt mă motivează mult să continui mai departe să studiez la fel de bine. Matematica e foarte specială pentru mine. Încă din copilărie am descoperit acest interes pentru cifre şi uite că e prezent şi astăzi”, spune Dionisie.

Dionis Nipomici

Studiile ocupă un loc primordial în viaţa lui Dionisie. E mereu în căutarea unor noi informaţii. Nu-i place să irosească timpul şi îi îndeamnă şi pe alţii să fie cât mai activi.

„Nu-mi place când văd persoane cărora nu le pasă de propriul destin. Timpul este atât de preţios şi e o adevărată tragedie când îl pierzi pe lucruri inutile. Cei care doresc să devină cineva, trebuie în primul rând să-şi stabilească clar priorităţile. Orice minută e valoroasă şi îţi poate aduce beneficiu dacă o petreci cu folos”, explică tânărul.

Oamenii deasemenea îl inspiră pe Dionisie. Îi place să fie înconjurat de persoane creative, care nu se sfiesc să-şi realizeze visele. Anume acesta a fost unul dintre motivele care l-a îndemnat pe tânăr să creeze un club de memorie, iniţiativă unică de altfel pentru Republica Moldova.

Dionis Nipomici

„Împreună cu un coleg, am fondat Memory Club Moldova. Totul a început cu un an în urmă, atunci când am aflat despre unele teorii şi modalităţi de îmbunătăţire a memoriei. Sunt câteva trucuri simple care pot fi utile pentru toţi, deoarece o memorie bună poate fi antrenată de către oricine. În tempoul secolului în care trăim, e foarte important să poţi memora cât mai multă informaţie nouă. Pentru aceasta am şi creat acest club, îmi place să ajut oamenii să descopere ceva inedit pentru ei”, povesteşte Dionisie.

Se pare că învăţătura şi activitatea în calitate de trainer ar fi deajuns pentru un licean, nu? Dar n-a fost să fie tocmai aşa. Pe lângă toate activităţile sale, Dionisie recent a început stagierea la Ministerul de Educaţie al Republicii Moldova, o şansă deosebită de a vedea totul printr-o altă perspectivă. Experienţa acumulată îl va ajuta cu siguranţă în viitor.

Dionis Nipomici

„După finalizarea studiilor liceale la „Orizont” în acest an, vreau să-mi continui studiile peste hotare, dar acest fapt nu mă va împiedica să mă implic şi în educaţia ţării natale, Moldova. Aş dori să-i sprijin pe elevii capabili, să le ofer oportunităţi şi sper că aceasta se va înfăptui cu timpul. Consider că studiile sunt vitale pentru un tânăr, iar munca depusă îţi poate aduce numereoase beneficii. Important e să nu-ți fie frică şi să nu te afli mereu în zona de confort. Viaţa pe care o primeşti este rezultatul direct proporţional cu efortul pe care îl depui”, a mai zis Dionisie Nipomici, tânărul premiant olmpic.

Text: Felicia Plămădeală | stagiară Stiripozitive.eu

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.