Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Video) Tinerii fac voluntariat în grădiniță

(Video) Tinerii fac voluntariat în grădiniță imprimare

08.10.2014  

6 tineri au fost în această vără voluntari la Grădiniţa „Licurici” din comuna Ciorescu, mun. Chişinău și ne-au împărtășit impresiile și bucuriile acestei activități.

Votează: 5.0/5 (6 Voturi )

Câțiva tineri au făcut voluntariat la gradiniță. Despre frumoasa lor experiență ne-au povestit ei, educatorii și alți adulții care i-au ajutat.

„Am venit aici și am lucrat ca voluntar cu copiii, fiind că ei îmi oferă acea energie care mă face să mă simt bine și care într-adevăr numai copiii o pot emana. Copiii spun lucruri simple, banale, însă, atât de frumoase. Și numai zâmbetul lor de pe față îți dau automat o bună dispoziție, de asta eu am ales să vin să lucrez aici ca voluntar”, povestește Aurelia-Ana Sadovei.

„Mi-am făcut aici mulți prieteni mici și zâmbesc când cineva îi întreabă „Cine e Cătălin pentru tine?”, iar ei răspund „Un prieten.”, asta e foarte plăcut și foarte plăcut e să vezi că ei sunt bucuroși de ceea ce tu faci și ceea ce faci are un efect”, explică voluntarul Cătălin Gangalîc.

Tinerii fac voluntariat în grădiniță

„Nu trebuie niciodată să spui nu voluntariatului, deoarece este ceva foarte extraordinar și frumos. Să ajuți copiii este ceva ce te ajută și pe tine să înveți lucruri noi”, afirmă Diana Dementiev, voluntară la grădiniță.

„Ceea ce ne propunem să facem mai departe este să promovăm în sistem acest model de cercetare-acțiune ca o modalitate, pe de o parte, de creștere și dezvoltare profesională și pe de altă parte, o modalitate de a soluționa anumite probleme, care apar în practica de muncă cotidiană, a soluționa aceste probleme aici și acum”, spune Viceministrul Educației, directorul proiectului Parteneriat Global pentru Educație, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Tinerii fac voluntariat în grădiniță Tinerii fac voluntariat în grădiniță Tinerii fac voluntariat în grădiniță Tinerii fac voluntariat în grădiniță Tinerii fac voluntariat în grădiniță
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.