Prima pagină / Oameni / Societate  /  Felicia Cheibaş: „Psihologia şi gândirea pozitivă mă ajută în clipele grele”

Felicia Cheibaş: „Psihologia şi gândirea pozitivă mă ajută în clipele grele” imprimare

30.10.2014  

Rafinamentul şi eleganţa o definesc totalmente pe protagonista noastră de astăzi, Felicia Cheibaş. E studentă la facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, dar dragostea pentru frumos şi artă au îndemnat-o să înfiinţeze un blog de modă şi stil.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Dorinţa de a crea un blog în care aş putea să-mi exprim gândrurile şi ţinutele o aveam de mai mult timp, dar impulsul final mi l-a dat sora mea mai mică. Anume ea a fost cea care mi-a susţinut idea şi iată deja în curând se împlineşte un an de la fondarea acestui jurnal online. Aici postez tot ce mă reprezintă. Blogul nu e bazat numai pe modă, e o combinaţie între gândurile proprii, călătorii şi estetică. Scriu atunci când sunt inspirată, când vreau să le povestesc oamenilor ceva pozitiv”, zice Felicia Cheibaș.

Felicia Cheibaș

Abordează cu succes diverse tematici în articolele sale. Feliciei mereu îi reuşeşte să asorteze cu o măiestrie deosebită toate ţinutele, astfel creând o armonie. Stilul său nu e stabil, se îmbracă în conformitate cu dispoziţia, dar se ghidează şi după unele reguli vestimentare.

„Îmi place să fiu feminină, să pun accent pe mici detalii care sunt esenţiale pentru mine. Niciodată n-aș întrece limita. Vulgariatea îmi provoacă dezgust. Preferinţele mi le-am creat în mare parte singură. Mă inspiră tot ce e neobişnuit şi are un farmec ascuns”, explică Felicia.

E pasionată din copilărie de fotografie. E o metoadă perfectă de autoexprimare. Datorită artei, tânăra bloggeriţă îşi poate relata toate sentimentele şi ideile într-o manieră creativă. Unele cazuri şi evenimente din viaţă deasemenea o motivează  pe Felicia. Studiile din Marea Britanie au fost cele care i-au oferit o experienţă unică care a lăsat amprentă şi asupra felului său de a fi.

Felicia Cheibaş

„Am învăţat timp de doi ani în Woodhouse Grove School din oraşul Leeds, Anglia. Am obţinut o bursă în clasa a 10-a datorită căreia mi s-a ivit această oportunitate de a studia acolo. Anglia m-a impresionat prin frumuseţea sa unică. E o ţară plină de contraste şi peisaje frumoase. Sistemul de învăţământ e foarte flexibil. Un elev trebuie să-şi aleagă singur trei sau patru obiecte pe care doreşte să le studieze. Aici nu sunt teste sau evaluări, copii nu sunt stresaţi constant cu note. E nevoie doar să susţii examene la sfârşit de an şi atât”, povesteşte tânăra.

Perioada petrecută într-o şcoală engleză a contribuit enorm la dezvoltarea personală a Feliciei. Datorită situaţiilor apărute în viaţa sa, a devenit mult mai responsabilă şi independentă. Faptul că era unica elevă din Republica Moldova deasemenea a jucat un rol important în tot procesul de studiu.

Felicia Cheibaş

„Eram înconjurată de foarte multe persoane din diverse colţuri ale lumii. Am reuşit să-mi fac prieteni şi să cunosc câte puţin din cultura altor popoare. La început era complicat, dar am depăşit această perioadă în mare parte şi graţie lecturii. Îmi place enorm literatura şi mereu încerc să aplic în practică toate cunoştinţile acumulate. Psihologia şi gândirea pozitivă mă ajută în clipele grele. Gândesc permanent pozitiv şi zâmbesc, căci anume aşa poţi atrage spre tine cât mai multe lucruri bune”, ne relatează Felicia Cheibaş.

În pofida tuturor întrebărilor, tânara s-a reîntors acasă, la Chişinău pentru a-şi continua studiile. A hotărât că familia şi ţara natală sunt mai presus de orice şi ele merită tot sacrificiu de a rămâne aici.

Felicia Cheibaş

„Eu sincer consider că să înveţi bine şi să primeşti o specialitate e posibil oriunde. Nu aş putea pleca pentru totdeauna într-o altă ţară. Moldova e o parte din mine. Aici sunt oamenii pe care îi iubesc, aici am crescut şi voi depune tot efortul ca patria mea să prospere. Am avut ocazia să vizitez şi alte state extrem de impresionante. Spania a fost una dintre acelea care m-a marcat profund. E deosebită şi primitoare, dar dragostea mea pentru Republica Moldova oricum mă readuce cu gândul spre casă”, mărturiseşte Felicia, tânăra studentă şi bloggeriţă.

Felicia Plămădeală | stagiară Stiripozitive.eu 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.