Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Video) Lilia Guțu, deținătoarea premiului mare la festivalul „Art Podium” 2014

(Video) Lilia Guțu, deținătoarea premiului mare la festivalul „Art Podium” 2014 imprimare

12.11.2014  

Lilia Guțu este tânărul designer vestimentar, care a absolvit anul trecut Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, dar deja se bucură de succese. Recent, Lilia a obținut premiul mare la festivalul de modă „Art Podium”. Emoțiile și experiența de la „Art Podium”, precum şi planurile de viitor, Lilia Guțu le-a împărtășit cu noi.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

„Dragoste pentru design a apărut în copilărie, când făceam haine pentru păpuși. Tot timpul aveam o anumită admirație pentru pictură, pentru desen. Începând de la faptul că făceam haine pentru păpuși, apoi am început să desenez aceste haine. Până într-o zi când mama a venit cu ideea că poate mă duc undeva cu această înclinație, adică la design vestimentar. Am aplicat la Colegiul Tehnologic, am fost admisă și de atunci s-a început realizarea acestui vis”, povestește Lilia Guțu.

Lilia Guțu

Apoi a urmat Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, pe care a absolvit-o anul trecut. 

Recent, Lilia a participat pentru prima oară la festivalul de modă „Art Podium” și a luat premiul cel mare.

„De acest concurs eu știu de aproximativ 8 ani, de când sunt în domeniul design-ului. În fiecare an l-am urmărit și a devenit un scop să particip la acest concurs, să-mi încerc și eu puterile. În momentul în care m-am înscris scopul meu a fost deja realizat, dar să iau Grand Prix-ul a fost ceva superior așteptărilor mele”, mărturisește Lilia Guțu.

Lilia Gutu Art Podium

„Când au început băieții să prezinte, când a ieșit primul model pe scenă, s-a simțit o altă atmosferă din partea publicului. Presupun totuși, că a creat o anumită impresie, o impresie bună, una neobișnuită să vadă așa gen de colecție. Plus, băieții aveau și un machiaj, și o coafură neobișnuită. Nu-s sigură, dar cred că a asta a jucat mult asupra juriului și asupra părerii lor. 

Lilia Gutu

Colecția inițial a fost începută ca lucrearea mea de licență. Având o înclinație spre nonconformism, spre ceva mai deosebit, ceva avangardist, pe lângă asta ascult și muzică mai rock, mai punck, am ales ca stil să fie punk, doar punk „curat” și am început să le combin cu broderiile elizabetane. Deci, am avut o înclinație și spre cultura din Marea Britanie. Și treptat tot s-au adăugat elemente și s-a format colecția. Idei peste idei... a curs fluent acest proces de creare”, relatează tânărul designer.

Lilia Gutu Art Podium

Scopul cel mare al Liliei Guțu este să creeze vestimente pentru cinema, iar pentru tinerii designeri are un sfat: „Mult lucru și să nu se teamă de noi provocări. Să încerce noi teme, noi facturi, noi consturcții, deci, să nu se teamă să încerce. Să aibă curajul să meargă mai departe de limitele lor. Și ar fi bine să aibă un anumit scop, cum a fost acest concurs pentru mine”.

Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium” Lilia Gutu, „Art Podium”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.