Prima pagină / Oameni / Societate  /  Dacă tu nu lupți pentru un loc de muncă, pentru țara ta, nu are cine s-o facă

Dacă tu nu lupți pentru un loc de muncă, pentru țara ta, nu are cine s-o facă imprimare

16.11.2014  

Tatiana Scafaru este exemplul tânărului care a plecat de acasă, dar nu a uitat de unde a pornit. S-a întors la Sărata Galbenă, Hâncești ca să-și deschidă propriul atelier și să devină profesoară, valorificând, astfel, cei 4 ani de studii la o facultate de design din Chișinău.

Votează: 4.5/5 (2 Voturi )

În mijlocul satului, într-o cameră mică și călduroasă, am găsit-o pe Tatiana Scafaru muncind asupra unui palton. Vorbea și lucra în același timp. Zecile de schițe ce-i împânzesc pereții atelierului, îi creează atmosfera de muncă de care are nevoie pentru a-și îndeplini visul.

„După ce  am absolvit facultatea, m-am întrebat de ce să nu-mi fac locul de muncă chiar în satul meu. De ce să caut în alte țări, în alte domenii!? Așa că am închiriat un oficiu de la niște săteni și mi-am făcut propriul Atelier”, povestește Tatiana Scafaru.

Tatiana Scafaru

Tatiana nu s-a așteptat la un succes mare peste noapte. A pus răbdarea înainte și a început să muncească.

„În prima zi țin minte că mă întrebam: oare oamenii vor veni, oare le va plăcea munca mea? În primele zile lucram pentru mine. După două luni de la deschidere, într-o săptămână, vin câte 20 de oameni și sunt mulțumiți”, adaugă Tatiana.

Dar cum un drum bun trebuie să fie continuat, Tatiana s-a înscris și la ore de masterat. Este profesoară la o școală de pictură din Leova, iar în weekend predă ore de artă plastică pentru locuitorii din Sărata Galbenă.

Tatiana Scafaru

Tatiana Scafaru spune că secretul succesului constă în alegerea potrivită a viitoarei profesii. Apoi e nevoie de muncă. „Tinerii nu trebuie să aștepte să le facă cineva tot. Dacă tu nu lupți pentru un loc de muncă, pentru țara ta, nu are cine s-o facă. Eu visez să-mi dezvolt afacerea în sat. Poate o să am un magazin sau o fabrică în viitor. Vreau și o familie. Și toate acasă”, a mai zis tânăra specialistă în design.

Alina Găină

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.