Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Foto) Drapelul Republicii Moldova dezvelit la răsărit de soare în pustiul Sahara

(Foto) Drapelul Republicii Moldova dezvelit la răsărit de soare în pustiul Sahara imprimare

Rodica Socolov

24.11.2014  

Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron a dezvelit drapelul țării noastre în Sahara, fiind participant al unui înot pentru pace, organizat recent în Tunisia de cunoscutul înotător de lungă distanță din această țară, Nejib Belhedi.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Ion Lazarenco Tiron recunoaște că anume Nejib Belhedi a fost persoana, care l-a inspirat în 2013 să cucerească înot 238 km pe Nistru, în 2014 strâmtoarea Gibraltar și apoi strâmtoarea Dover, pentru a sensibiliza opinia publică asupra situației copiilor din Moldova, care, în opinia lui, ar putea avea un viitor mai bun, daca în fiecare localitate din țară ar exista terenuri sportive amenajate.

Ion Lazarenco Tiron după competiția de la Gibraltar

Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron a dezvelit drapelul țării noastre în Sahara în semn de solidaritate pentru pace în lumea întreagă, atribuind imaginei sale, plasate pe Facebook, titlul: „Răsărit de soare în pustiul Sahara, Dumnezeu să binecuvânteze Moldova”.

Participanții la înotul pentru pace din Tunisia

Drapelul Republicii Moldova l-a însoțit pe Ion Lazarenco Tiron și în alte situații ieșite din comun. Cele mai remarcabile totuși vor rămâne imaginile care atestă curajul și determinarea de a face imposibilul pentru o cauză aleasă.

Ion Lazarenco Tiron, primul moldovean care a traversat înot strâmtoarea Dover

Ion Lazarenco Tiron ajuns pe malul francez după cucerirea strâmtorii Dover

Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron și americanca Katie Kramer după ce au traversat strâmtoarea Gibraltar

Ion Lazarenco Tiron cu soția Angela la Gibraltar

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.