Prima pagină / Oameni / Societate  /  Felicia Baraghin: „Fiind pasionată de portrete, simt că oamenii nu știu să zâmbească suficient”

Felicia Baraghin: „Fiind pasionată de portrete, simt că oamenii nu știu să zâmbească suficient” imprimare

16.12.2014  

Felicia Baraghin are 16 ani, își face studiile la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din orașul Iargara, raionul Leova și este pasionată de fotografie. Sensibilă, activă și inventivă, așa am descoperit-o pe Felicia în urma dialogului cu ea.

Votează: 4.8/5 (4 Voturi )

Reporter: Ce anume îți place să surprinzi în imagini?

Felicia: Cel mai mult îmi place să fotografiez portrete și figuri omenești. Am realizat mai multe ședințe foto artistice. Una mai deosebită am realizat-o într-o bibliotecă veche. Decisă să fac una într-un stil retro, am cutreierat mai multe localități pentru a găsi peisajele care corespund temei. Într-un final, am obținut un album mare cu poze realizate în acest stil.

Reporter: Am observat că ești activă, ai adunat multe fotografii, scrii. Unde putem admira produsele?

Felicia: Am două blog-uri. Primul este un site oficial, unde îmi public toate fotografiile. Lucrez la el de un an. Consider că este cea mai mare realizare a mea. Al doilea blog este despre orășelul în care eu trăiesc, Iargara. De asemenea, public informațiile din ziare care îmi par interesante: despre monumentele artistice, locurile turistice, informații despre economie, infrastructură, evenimente culturale. 

Reporter: Ce anume îți place să surprinzi în imagini?

Felicia: Cel mai mult îmi place să fotografiez potrete și  figuri omenești. Am realizat mai multe ședințe foto artistice. Una mai deosebită am realizat-o într-o bibliotecă veche. Decisă să fac una într-un stil retro, am cutreierat mai multe localități pentru a găsi peisajele care corespund temei. Într-un final, am obținut un album mare cu poze realizate în acest stil.

Reporter: Povestește-mi o experiență memorabilă de când te ocupi cu fotografia? 

Felicia: A fost interesant când am hotărât să fac o ședință foto în mijlocul lunii decembrie. Trebuia să aibă un caracter elegant, așa că modelele, care erau colegele mele de clasă, purtau rochii de seară. Toate am răcit, dar  fetele au rămas încântate de originalitatea pozelor și eu - mulțumită de munca mea. 

Reporter:  Știu că îți vezi viitorul în jurnalism. De ce anume ai ales acest domeniu? 

Felicia: Mă atrage lumea publică și faptul că pot promova ceva. În general, doresc să mă ocup de televiziune. Nu am avut timp pentru a-mi promova acest interes, însă sper ca pe viitor să mă afirm la nivel. Iar blogul este primul pas spre a mă apropia de acest domeniu. 

Reporter: Adulții spun că mulți tineri rămân orbi la frumusețile din jur și asta îi supără. Cum ne-ai motiva să devenim mai activi în societate și mai sensibili la tot ce ne oferă viața? 

Felicia: În primul rând, fiind pasionată de portrete vreau să spun că oamenii nu prea observă puterea impresionantă a mimicii. Iar cel mai puternic instrument al nostru este zâmbetul. Deci să zâmbim, căci viață este frumoasă! Chiar și pozele sunt mai strălucitoare cu surâsul pe buze! Iar într-al doilea rând, iubind ceea ce fac, iubesc oamenii, lumea frumoasă cu care interacționez și vreau să vă propun un motto de Grigore Vieru „Dacă dragoste nu e, nimic nu e!”.

Interviu realizat de Ana Prozovschi, elevă la Liceul din satul Sărata Galbenă, raionul Hâncești.

Felicia Baraghin Felicia Baraghin Felicia Baraghin Felicia Baraghin Felicia Baraghin Felicia Baraghin
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.