Prima pagină / Oameni / Societate  /  Oameni în emisiunea ŞTIRI POZITIVE la TV Moldova 1 | Emisiune din 27 decembrie 2014

Oameni în emisiunea ŞTIRI POZITIVE la TV Moldova 1 | Emisiune din 27 decembrie 2014 imprimare

27.12.2014  

A fost un an în care v-am spun în 2014 în 34 de feluri „Bine v-am găsit cu Știri Pozitive la Moldova 1”. Pentru că suntem la cea de-a 34-a emisiune din acest an, totuşi, pozitiv. Credeam până acum la această oră, în fiecare săptămână, că este ora 13. Acum însă este ora bilanţurilor.

Votează: 5.0/5 (6 Voturi )

Am întrebat mai mulți oameni, protagoniști ai știrilor pozitive, ce li s-a întâmplat rău în acest an, dar putea fi mai rău. Ca să ne dea mai multe veşti bune.

Iar pentru că răspunsurile lor au fost cam scurte, i-am rugat să ne spună și câteva lucruri pe care le-au învățat sau le-au consolidat pe parcursul acestui an 2014 care devine istorie.

Jurnalistul Vasile Botnaru a spus în 2014 a fost rău că și-a vândut mașina. „Ce putea fi mai rău? Putea să moară în ochii mei!", ne-a spus el.

Directoarea televiziunii TVR Iași Carmen Olaru ne-a mărturisit că a fost rău faptul că nu a avut destule posibilități financiare să dezvolte mai multe proiecte, dar poate și faptul că și-a făcut concediu doar 3 zile.

Tatiana Țîbuleac, cea care şi-a lansat recent cartea „Fabule moderne", a constatat că a fost un an bun, unul dintre cei mai buni ani pe toate planurile. Dar rău a fost că nu a avut timp să se întâlnească cu toată lumea cu care a vrut și a mai fost ceva rău: nu a avut timp să scrie mai mult.

Regizorul Dumitru Grosei ne-a spus că pe parcursul acestui an a înțeles că: „E timpul ca Moldova să treacă de la nivelul cantitativ, la cel calitativ".

Sergiu Beznițchi a afirmat că rea a fost situația geopolitică din zonă în acest an, referindu-se la războiul din Ucraina. Și rezultatul alegerilor a fost rău, pentru el. Dar vestea bună este că totul putea fi și mai rău.

Ministrul Culturii Monica Babuc a făcut o listă cu lucrurile pe care le-a învățat și consolidat în acest an: să ai răbdare, să iubești oamenii și să faci ceea ce-ți place sau să-ți placă ceea ce faci.

Și alți oameni ne-a spus despre lucrurile rele și lucrurile învățate, iar răspunsurile au fost, bineînţeles, dintre cele mai diverse.

Oamenii au învățat să negocieze, să fie mai buni, să se descurce mai bine, să fie direcți, să fie mai responsabili, să fie alături de părinți, să aprecieze ceea ce au și să trăiască ziua de azi.

Iar noi, cei de la „Ştiri pozitive" credem că toate aceste lucruri sunt bune de luat şi în anul 2015.

Și pentru că am făcut bilanțul lucrurilor bune, lucrurilor rele și lucrurilor învățate, vă prezentăm dovada celor 33 de emisiuni, vă urăm sărbători fericite și să aveți parte numai vești bune în anul care vine.

Ca de fiecare dată vă împărtășim speranța că toate istoriile prezentate această emisiune vă inspiră la fapte bune, vorbe și fapte - toate bune.

Ne revedem la anul, sâmbătă și în reluare tot la Moldova 1. Dar până atunci ne găsiți oricând pe Stiripozitive.eu, unde ne puteți transmite idei despre oameni, lucruri, locuri și evenimente pozitive.

Până la anul să ne auzim de bine, Moldova!

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.