Prima pagină / Oameni / Societate  /  Nathaniel Kowalsky: „A fi diferit este cheia succesului”

Nathaniel Kowalsky: „A fi diferit este cheia succesului” imprimare

30.12.2014  

Este non-conformist, mereu în căutarea unor lucruri neobişnuite. Orice întâmplare e o adevărată aventură. Nathaniel Kowalsky este tânărul jurnalist care-şi dedică tot timpul liber contemplării frumosului şi realizării propriilor vise. Adoră tradiţiile, iar pentru Republica Moldova are o admiraţie aparte.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

„Iubesc lucrurile simple și minimaliste, ador spațiile imense și consider că pentru mine lumea este prea mică, am nevoie de mai mult spațiu pentru alergat. Sunt un visător, dar orice vis este acompaniat cu un plan de realizare. Viitorul meu îl văd plin de realizări alături de noi oameni, creații și de asemenea culturi descoperite prin călătorii. Moldova rămâne a fi pe primul loc, țara în care vreau să creez proiecte și să mă dezvolt ca personalitate, țara care vreau să o mișc din loc. Poate că sunt într-o relație mai deosebită cu această țară, pur și simplu o iubesc pentru ceea ce este, pentru estecitatea care ne-o pune la dispoziție”, zice Nathaniel.

Jurnalismul şi organizarea evenimentelor sunt domeniile în care se descurcă de minune. Acestea îi pot oferi un spectru larg de activităţi care-l ajută să exceleze continuu. Într-o perioadă foarte scurtă a reuşit deja să implementeze câteva proiecte de succes.

„Pînă acum am mai multe proiecte și evenimente realizate, dar mă mândresc cu „Gătește și Dăruiește”, un proiect în care am pus tradiția în acțiune și am scos din casă rețeta biscuiților mei, un proiect unde pasiunea de a găti a devenit un eveniment cu scop caritabil. Unde copiii găteau pentru alți copiii, astfel dăruiau speranța la un viitor de care au nevoie bolnavii de fibroză chistică”, relatează tânărul.

Nathaniel crede cu desăvârşire în viitorul prosper al lumii mass-media din Republica Moldova. Face tot posibilul ca aceasta să evolueze, iar aportul pe care-l aduce cu siguranţă are un impact pozitiv asupra cititorilor săi.

„Jurnalismul are viitor în Republica Moldova, numai dacă vom lua exemplu de la țările de Est și de la dezvoltarea media din SUA. Dacă vom fi mai liberi și lipsiți de stereotipuri, avem unde să creștem, până cînd urmează să se schimbe generația din media și să se implementeze metode inovaționale de dezvoltare”, afirmă Nathaniel.

Sursele mass-media şi blogg-urile au o influenţă tot mai mare asupra populaţiei şi modului de gândire al oamenilor. Informaţia are o putere enormă, iar atunci când aceasta este utilizată raţional, lumea este în stare să analizeze şi să perceapă corect lucrurile.

„Un jurnalist este o persoană inteligentă care are cunoștințe în mai multe domenii și în activitatea sa nu se axează doar în media, dar mai lansează niște campanii, evenimente, brand-uri, apreciez „multi-funcționalitatea” și frîul liber a gândirii”, a mai adăugat tânărul.

Nathaniel scrie despre cele mai diverse subiecte, dar totuşi tematicile printre care se regăseşte în totalitate sunt tendinţele, inovaţiile şi desigur, moda.

„De asemenea pe blogul meu reușesc să transpun gândurile în propoziții, oferind societății un mod de a gândi mai diferit, abordez subiecte care impun vizorul realității și adevărului”,  comentează blogger-ul.

Printre toate aceste activităţi, Nathaniel e pasionat de artă, cultura popoarelor şi este creativ. Timpul liber pe care îl are foarte rar, încearcă să-l dedice celor mai diverse ocupaţii care-l ajută să evolueze pe plan profesional, dar şi personal.

„Atunci când reușesc să evadez din lumea aglomerată, mă relaxez meditând și practicând yoga sau gătind prin liniște și pasiune în bucătăria mea. Sunt momente când mă vizitează muza, atunci pictez și creez ceva nou, drag suflețelului meu”, a mărturisit Nathaniel Kowalsky.

„Iubesc să citesc opere născute pe pământul românesc, care mă ajută să înțeleg istoria și tămăduirile acestui popor. La Eminescu am descoperit romanticul românesc, iar Blaga mi-a dechis porțile spre o lume malefică și plină de complexități detaliate. Stănescu mi-a arătat drama și durerile pe care cu ochiul liber nu le vezi, iar Alecsandri m-a făcut să râd de prostia omenească. Acești autori mă inspiră să fiu eu, omulețul care e îndrăgostit  de Moldova. Arta și literatura este aerul cu care respir, fără de descoperirele zilnice ale  frumosului, viața ar fi prea plictisitoare”, mai zice jurnalistul.  

Călătoriile îl inspiră şi motivează. Meleagurile necunoscute şi diversitatea lumii îl fascinează pe Nathaniel. Anume din aceste mici escapade în străinătate a reuşit să analizeze cultura şi obiceiurile altor popoare.

„Am avut ocazia să vizitez Estul și Vestul Europei, mereu mă impresionează cultura fiind sursa principală de inspirație pentru ceea ce fac în Moldova. Am rămas îndrăgostit de Krakow, posibil că de acolo se trag strămoșii mei și dacă voi avea ocazia să evadez undeva pentru o perioadă a vieții mai lungă, ar fi Krakow, un oraș frumos în care simți pe propria piele puterea oamenilor care au înființat acest oraș. În Instanbul am descoperit o cultură mai diferită, ieșită din limite cu îndulciri plăcute, aici ești într-o furtună continuă de recepționare a ideilor, iar oamenii au o aură aparte care trebuie descoperită individual”, ne-a povestit cu entuziasm tânărul aventurier.

Nathaniel Kowalsky cu siguranţă e unul dintre cei mai înflăcăraţi patrioţi ai patriei noastre. Apreciază şi respectă Moldova, iar fiecare plecare îl face să înteleagă cât de drag îi este acest petic mic de pământ situat în inima Europei. Tânărul ne-a destăinuit care sunt cele 3 lucruri pe care le-ar lua cu sine din Republica Moldova.

„Aş lua mămăliguța noastră, călduță numai scoasă din ceaunul mămucii, iar fără de o cămașă națională nici nu ies din casă! Asta mă reprezintă ca un mic ambasador al culturii autohtone, iar pe locul trei, ar fi dorul, sentimentul nostru, pur românesc care inconștient ți-l iai cu tine în trăistuță”, spune Nathaniel.

Cel mai inspiraţională sursă e critica. Doar aceasta îl poate motiva pe om să iasă din zona sa de confort şi să savureze fiece clipă a vieţii. La fel e şi în cazul lui Nathaniel. Obiectivă ori subiectivă, critica îi oferă noi scopuri spre care tinde permanent.

„Orice critică este un „șut în fund”, asta mă ajută să mă mișc din loc și să devin ceva mai mult. Societatea mereu va critica, dar nu orice critică este negativă, asta mă motivează să văd lucrurile mai pozitiv”, a menţionat  Nathaniel Kowalsky, jurnalistul şi blogger-ul care-şi iubeşte patria şi încearcă să-i ofere un viitor prosper. 

Felicia Plămădeală | stagiară Stiripozitive.eu 

Nathaniel Kowalsky Nathaniel Kowalsky Nathaniel Kowalsky Nathaniel Kowalsky Nathaniel Kowalsky Nathaniel Kowalsky
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.