Prima pagină / Oameni / Societate  /  O familie pozitivă: Anatol și Aliona Bagrin din Irlanda

O familie pozitivă: Anatol și Aliona Bagrin din Irlanda imprimare

15.01.2015   Cristina Albu

„Sunt doi oameni pozitivi care fac lucruri bune fără a cere recompensă. Dragostea și optimismul le-au ajutat să trăiască în deplină armonie deja 10 ani. Se iubesc și astăzi ca la început, iar rezultatul iubirii sunt cei 4 băieți. Mai rar asemenea cuplu dar totuși există. E vorba despre Anatol și Aliona Bagrin”, povestește Cristina Albu, autoarea celor 10 lucruri din Irlanda care pot inspira Moldova.

Votează: 4.7/5 (9 Voturi )

Sunt ambii din Republica Moldova, dar s-au întîlnit în Irlanda, mai exact la Dublin. Anatol era „acasă” polițist, iar Aliona- profesoară. Fiind tineri și neliniștiți au decis să plece în lumea mare ca să-și încerce norocul. Fiecare dintre ei a emigrat în Irlanda în timp diferit, dar cum zice Anatol: „Ceea ce vrea să unească Dumnezeu, oricum unește”. 

Familia Bagrin

De la început, a fost o prietenie adevărată între doi colegi care mergeau la cursuri serale de engleză. După discuții interminabile la telefon, plimbări pe malul râului și sms-uri de dezvăluiri sufletești, Cupidon a transformat „prietenia” într-un frumos sentiment de dragoste. Aliona zice că: „După o lună de zile aveam impresia că îl cunosc de 100 de ani. Îl simțeam că e omul în care pot să am încredere și e umărul pe care mă pot sprijini oricând. Chiar și după 10 ani împreună simt același lucru. A rămas același prieten adevărat”.

Familia Bagrin

Pe 11 aprilie 2003 s-au sărutat pentru prima dată, „avalanșă de emoții, roiuri de fluturași în stomac, 1000 de gânduri într-o secundă...”, povestesc soții Bagrin cu ochi sclipitori. Cu un an mai târziu tot în aceași zi (11 aprilie, 2004) Anatol s-a logodit cu Aliona în Moldova, acasă la părinții fetei așa cum cere obiceiul moldovenesc, iar pe 5 septembrie 2004 s-au căsătorit și au jurat dragoste și credință pe veci. Și dacă tot am observat că „datele speciale” se țin de ei atunci să știți că peste exact un an după nuntă au cununat primii fini, tot pe 5 septembrie.

Familia Bagrin

Familia Bagrin mai este specială prin faptul că are 4 băieți. La 3 băieți prenumele începe cu litera A: Andrew, Albert, Aaron. Întîmplător sau nu, dar Anatol când a cerut-o pe Aliona de mireasă i-a dăruit un inel cu 5 diamante și a spus: „Îți dau un inel cu cinci pietricele și te rog să-mi faci cinci copii”. Deci, patru „diamante” sunt deja, iar Dumnezeu cine știe ce surpriză le mai pregătește.

Doar primul băiat Cristian-Iacob, născut pe 26 decembrie nu e „însemnat” cu inițiala „A”. În schimb, el este special prin faptul că prin nașterea lui a oferit părinților, cărora le expirau actele- rezidență.

Familia Bagrin

Numărul 11 în numerologie este considerat numărul destinului. Nu în zadar am atins acest subiect, deoarece pentru familia Bagrin el are o însemnătate aparte. Pe 11 aprilie s-au sărutat prima dată, tot pe 11 aprilie s-au logodit, iar culmea numărului 11 este că cel de al treilea baiat, Albert-Adam este născut pe 11.11.2011. Datorită misterului legat de acest număr ce îi urmărește pe parcursul vieții (în sensul bun al cuvîntului), Aliona a făcut un tablou unde a scris datele importante legate de numărul 11 și l-a dăruit lui Anatol anul acesta, când au împlinit 11 ani de la primul sărut.

Familia Bagrin

Anatol și Aliona au botezat 56 de copii, au cununat trei perechi de fini, au o sumedenie de prieteni și o mulțime de moldoveni pe care i-au ajutat să ajungă sau să se „aranjeze” la Dublin. Deci, sunt oameni cu inimă mare și foarte veseli. Zic veseli, pentru că Anatol este muzicant și în Dublin, nici o petrecere de-a moldovenilor nu trece fără el.

Familia Bagrin

I-am întrebat dacă și-ar dori să revină în Moldova, definiv, cu toată familia. Au răspuns că de câte ori merg în Moldova familiarizează copiii cu tot ce e tradițional moldovenesc. Mai au planificată o vizită în Moldova, dar iarna ca copiii să vadă pe viu cum se colindă, se seamănă și cu „vecera” să meargă la rude, nu doar la prietenii și cunoscuții din Bray (orașul unde trăiesc). Acasă se vor întoarce când va fi posibil să poată oferi toate activitățile și alte lucruri de care beneficiază ei și copiii lor aici, în Irlanda, dar la salariul ce îl vor primi acolo, Aliona fiind profesoară și Anatol- polițist.

Familia Bagrin

Soții Bagrin sunt o pereche ce emană multă energie pozitivă, sunt foarte optimiști și buni la suflet. Faptul că am auzit numai de bine despre ei și i-am văzut întotdeauna împreună sclipind de fericire mi-a trezit interesul să scriu despre ei. I-am întrebat cum de reușesc să se mențină atât de buni și iubitori și mi-au răspuns că: „Pozitiv, mai aproape de Dumnezeu și cum a zis și Socrate, cu Capul sus, mintea liberă și sufletul curat”. Deci, secretul lor este foarte simplu, ei iubesc și păstrează pozitivismul.

Familia Bagrin

Totuși, în concluzie pot să afirm cu certitudine că acest cuplu împreună cu copiii săi sunt înconjurați de o aură pozitivă și plină de iubire. Și indiferent de locul aflării în suflet rămân a fi moldoveni. Sfânta Tereza a spus că: „Iubirea generează întotdeauna și mai multă iubire”. Această afirmație o găsesc perfect potrivită pentru familia Bagrin, deoarece cresc patru urmași ce vor fi cu siguranță la fel ca părinții lor, deoarece cum zice o zicală de-a noastră „Surcica nu sare departe de trunchi”.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.