Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Video) Doru Curoșu: „Tinerii trebuie să știe ce vor să facă în viitor”

(Video) Doru Curoșu: „Tinerii trebuie să știe ce vor să facă în viitor” imprimare

20.02.2015  

Mereu energic și entuziasmat, astfel este Președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Doru Curoșu. Grație spiritului liber și gândirii pozitive, viața i-a devenit o adevărată aventură. Călătoriile, conferințele internaționale și voluntariatul constituie doar o parte mică din activitățile sale.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Doru Curoșu este unul dintre tineri din Moldova care luptă pentru realizarea viselor, iar atunci când se întoarce dintr-o călătorie în străinătate aduce mai mult decât un magnet pe frigider. Doru vine mereu acasă cu noi idei, experiențe, prietenii, parteneriate.

Implicarea activă în zeci de proiecte naționale și internaționale i-a permis lui Doru Curoșu să acumuleze o experiență colosală. Datorită muncii și perseverenței, dar și a abilităților de comunicare, astăzi Doru face parte din bordul Consiliului European de Tineret.

Doru Curoșu

„Voluntariatul în Republica Moldova, după părerea mea, în ultimii ani s-a cotat foarte mult și a prins o popularitate enormă. Avem peste 5 mii de ONG-uri înregistrate în Moldova, avem rețele, asociații, platforme. Avem foarte multe inițiative bune care ajută la dezvoltarea voluntariatului”, afirmă tânărul.

„Noi, de fapt, în Moldova avem foarte multe proiecte bune, care nu le poți găsi în Europa sau în alte țări. Proiecte unice pe care mulți ar vrea să le implementeze și la ei. Nouă ce ne-ar lipsi? Probabil ar fi partea de proiecte care ar educa tinerii despre tot ce înseamnă Uniunea Europeană, dar și proiecte de implicare a tinerilor în procesele decizionale”, adaugă Doru Curoșu, care este Președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, o organizație care a împlinit în aceste zile 16 ani de activitate.

Doru Curoșu

Orice oportunitate, tânărul încearcă să o implementeze în favoarea societății, pentru că crede că Republica Moldova este un loc deosebit pentru care merită să lupți.

„De fiecare dată când știu că trebuie să mă duc undeva deja mă gândesc când voi reveni acasă. Moldova este locul unde m-am născut, unde vreau să revin și să rămân aici. Dacă mulți se gândesc să plece, eu doar văd posibilitățile călătoriei ca pe o șansă de a lua experiență și cunoștințe pe care se poate de adus acasă și de implementat”, mai zice cu entuziasm, Președintele Consiliului Național al Tineretului, Doru Curoșu.

Felicia Plămădeală & Iulian Roșca

Doru Curoșu Doru Curoșu Doru Curoșu Doru Curoșu Doru Curoșu Doru Curoșu Doru Curoșu Doru Curoșu Doru Curoșu Doru Curoșu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.