Prima pagină / Oameni / Societate  /  Lada Merkulova, tânăra din Ucraina care explorează Moldova

Lada Merkulova, tânăra din Ucraina care explorează Moldova imprimare

27.02.2015  

O vom cunoaște pe Lada Merkulova, tânăra care a venit din Ucraina, aici în Moldova pentru a aduce un impact pozitiv în societatea noastră.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Lada Merkulova din Ucraina, a venit în Moldova pentru un an de zile. Ea este voluntar în organizația AIESEC Moldova. Lada este oaspetele țării noastre, activă, pozitivă și interesantă.

„Foarte mulți tineri sunt activi în Moldova și astfel cu ajutorul organizației în care activez mi-am format un cerc mare de prieteni, cu o varietate de hobby-uri, cunoștințe și capacități, la care pot apela mereu pentru a cere ajutor, un sfat”, a zis Lada.

Lada Merkulova 

Prima experiență ca voluntar în străinătate, tânăra a avut-o în Rusia. Iar când a văzut că are posibilitate să meargă și în Moldova, Lada s-a decis imediat, ea era sigură că această experiență  îi va fi foarte utilă, chiar dacă părinții, profesorii, prietenii au avertizat-o să nu meargă.

„Mulți gândeau că eu visez să plec din țară cât mai repede. Un pic de adevăr sunt în spusele lor. Eu am fost convinsă că după absolvirea facultății am să merg ca voluntar. Acțiunile ce au început să se desfășoare în Ucraina, doar au intensificat dorința mea – de a merge și în alte țări a Uniunii Sovietice, să capăt cât mai multe cunoștințe, să înțeleg cum funcționează statul, cine aduc modificări și cum ele devin  realitate, să devin mai deșteaptă, mai bună și puternică. Apoi să revin acasă, în Ucraina și să o construim împreună cu toți. O țară poate fi construită doar de oameni puternici și independenți și spre asta eu tind mereu”, a spus tânăra.

Lada Merkulova

Am aflat că tinerei îi place cu adevărat frumusețea țării noastre.

Vara îi place natura verde, îndeosebi dimensiunile mari de pământ unde este semănat porumb și floarea – soarelui. Toamna – viile bogate cu struguri dulci. La fel și locurile noastre turistice, Orheiul Vechi, Codru etc.
„Îmi place și dimensiunea țării. Este foarte comod să te deplasezi de la margină de oraș în alta foarte rapid”, a mărturisit Lada Merkulova.

Lada Merkulova

Cu fiecare lună petrecută mai mult în Moldova, Lada descoperă multe povești interesante despre faptele mărețe a lui Ștefan cel Mare, care o inspiră.

La întrebarea, „Ce se poate de îmbunătățit în Moldova?”, Lada, a spus „În Moldova sunt foarte multe lucruri ce pot fi și trebuie schimbate spre bine. Niciodată nu trebuie să stai și să aștepți, să aștepți că cineva va merge la vot și  va vota și pentru tine, sau să aștepți că cineva va construi, va implementa, trebuie tu singur să acționezi și să faci ca țara să progreseze mereu”, a mărturisit Lada Merkulova, pentru cetățenii Moldovei.

Axenia Chirilov | Știripozitive.eu

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.