Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Video) MAI la feminin. Cele mai bune angajate în Ministerul Afacerilor Interne 2015: Olga Grițuc, Florentina Brînzaniuc, Maria Gârlea, Irina Vizir

(Video) MAI la feminin. Cele mai bune angajate în Ministerul Afacerilor Interne 2015: Olga Grițuc, Florentina Brînzaniuc, Maria Gârlea, Irina Vizir imprimare

02.11.2015  

În Sistemul Afacerilor Interne din Republica Moldova 17 la sută dintre angajați sunt, de fapt, angajate. 4 femei dintre acestea au obţinut în acest an titlul de cea mai bună angajată în Ministerul Afacerilor Interne în anul 2015. Le puteţi cunoaşte în acest documentar realizat de „URMA ta”.

Votează: 4.0/5 (2 Voturi )

Sunt puternice şi feminine. Şi reuşesc să menţină în echilibru succesul lor pe plan profesional şi pe plan personal. Iar exemplul lor poate fi urmat şi de alte femei care vor să îmbrățișeze o carieră în Sistemul Afacerilor Interne.

Olga_Grituc

Eu în sine reprezint salvatorii, iar salvatorii mă reprezintă pe mine în anumite situații, când trebuie de acționat pentru a salva vieți. Suntem o echipă, deoarece de unul singur niciodată nu poți acționa”, spune Olga GRIȚUC, Locotenent major al serviciului de salvare DCS 1, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Florentina_Brinzaniuc

Avem posibilitatea să muncim și să ne afirmăm la noi acasă, deoarece noi suntem persoanele care întâlnim, petrecem, suntem oamenii care traversează frontiera de stat”, afirmă Florentina BRÎNZANIUC, Inspector superior al unității control al frontierei a Sectorului de Poliție Larga al Direcției regionale Nord – Departamentul Poliție de Frontieră.

Maria_Garlea

„Activez în acest domeniu de aproximativ 9 ani și jumătate. De mic copil îmi plăceau filmele despre detectivi, le priveam la televizor cu mare interes. Vreau să avem cu toții un oraș mai curat, liniștit, sigur”, mărturisește Maria GÂRLEA, Inspector inferior al Grupului santinelă al Secției operaționale și asigurare pază a Brigăzii de patrulare a Inspectoratului Național de Patrulare.

Irina_Vizir

„O doamnă din cadrul Sistemului Afacerilor Interne dublează caracteristicile unui bărbat, pe lângă faptul că este feminină, frumoasă, gingașă, ea întrunește și calitățile unui bărbat: putere, respect, dirzenie. Pe parcursul anilor de activitate în cadrul Sistemului Afacerilor Interne am devenit mult mai puternică, mai curajoasă și cu încredere în sine”, zice Irina VIZIR, Șef adjunct, șef al serviciului de planificare și achiziții al Direcției Logistică, Departamentul Trupelor de Carabinieri.

MAI la feminin

Angajatele MAI povestesc și despre cum profesia a reușit să le schimbe în bine și dezvăluie cum reușesc să se detașeze de tot ce se întâmplă la serviciu atunci când merg acasă.

„Duritate și severitate o las după ușă, uniforma în dulap și mă strădui să fiu o mamă și soție bună pentru familia mea”, spune Maria GÂRLEA.

„Tot ce ține de serviciu rămâne la serviciu, când ne întoarcem acasă toate problemele de la muncă rămân acolo”, afirmă Florentina BRÎNZANIUC.

„Copiii sunt cei care te ajută să te detașezi de orice problemă”, zice Olga GRIȚUC.

„Ne stă la bază unicul principiu: legalitatea și respectarea drepturilor, libertăților cetățenilor Republicii Moldova”, povestește Irina VIZIR.

Acestea și alte femei au obţinut titlul Cea mai bună angajată MAI 2015, fapt care le bucură și le ambiționează, poate, la mai multe reușite pentru viitor. Pe ele şi pe colegele lor.

Carton Final MAI

Acest video este realizat de Agenţia URMA TA în cadrul proiectului „INSPIR-O!” – Programul Național de Mentorat pentru Femei din Sistemul Afacerilor Interne. Programul este implementat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne cu suportul financiar al Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, și al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democrație din resursele acordate de Guvernul SUA.

MAI la feminin Carton final MAI Olga Grituc Maria Garlea Irina Vizir Florentina Brinzaniuc
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.