Prima pagină / Oameni / Societate  /  „Să fii asistent parental profesionist înseamnă să iubeşti aceşti copii mai mult decât pe tine însuţi”: Ecaterina Zgureanu

„Să fii asistent parental profesionist înseamnă să iubeşti aceşti copii mai mult decât pe tine însuţi”: Ecaterina Zgureanu imprimare

10.11.2015  

O fată frumoasă cu bucle şi cu o privire blajină ne-a întâmpinat atunci când am păşit pragul casei Ecaterinei Zgureanu, care este asistent parental profesionist din Ungheni.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Fata frumoasă se află în plasament, împreună cu fratele ei mai mic, şi face parte dintr-o familie mare, dar care nu poate să-i asigure cele necesare. Aici, în familia asistentului parental profesionist, a putut face o diferenţă dintre felul în care a fost viaţa ei până la plasament şi condiţiile bune pe care le are acum, pentru a beneficia de o creştere şi educaţie adecvată. Un alt moment plăcut este şi faptul că înregistrează rezultate mai bune la învăţătură, totul a căpătat un sens şi au apărut şi multe vise. Cel mai important dintre ele este cel de a deveni medic, dar şi dorinţa de a-i avea şi pe ceilalţi fraţi aproape.

Odată cu venirea acestor copii în familia sa, copiii biologici fiind plecaţi deja de acasă, viaţa a căpătat un sens şi pentru Ecaterina ZGUREANU, care îşi doreşte să facă un bine, să ajute cei doi fraţi să meargă mai uşor şi mai încrezători pe calea vieţii. Cu toate că locuieşte în orăşelul Ungheni, despre acest serviciu a aflat de la cunoştinţele sale din localitatea Condrăteşti, acolo unde activează mai mulţi asistenţi parentali profesionişti. Ecaterina locuia singură, într-o casă mare şi a decis că există loc şi pentru 2-3 copii, de care ar avea grijă, astfel, oferind un rost existenţei sale. Din moment ce i-au intrat în casă, doamna ZGUREANU i-a iubit pe aceşti copii şi nu a mai făcut diferenţă dintre copiii proprii şi cei aflaţi în plasament. Acum, spune asistentul parental profesionist parcă ar avea doi îngeri în casă, care îi bucură existenţa cu activităţile lor cotidiene.

Cu toate că iniţial cei apropiaţi au fost sceptici, Ecaterina ZGUREANU nu a renunţat niciodată la decizia sa şi a afirmat mereu că e important felul în care îi educi pe copii şi nu trecutul lor.

Asistentul parental profesionist se străduieşte ca cei doi copii să nu piardă legătura cu familia lor biologică, astfel că unele dintre surorile lor vin în vizită, ţin legătura telefonică cu mama, se văd cu mătuşile lor. Le simte durerea şi-ar dori să facă multe pentru ei ca să-i poată ajuta, nu doar pe cei doi copii, dar şi pe ceilalţi fraţi. Potrivit Ecaterinei, asistent parental profesionist nu poate fi oricine.

Asistenţa Parentală Profesionistă este un serviciu promovat de „Parteneriate pentru Fiecare Copil”, împreună cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi USAID, în cadrul campaniei „Ai inimă de asistent parental profesionist. Ia un copil în familia ta!”.

„Ca să devii părinte de profesie trebuie să ai o inimă mare și să-i iubești pe acești copii, poate chiar mai mult decât îi iubești pe tine însuți. Trebuie să iubești această profesie și să fii om cu inimă mare”, spune Ecaterina ZGUREANU.

„Să fii asistent parental profesionist înseamnă să iubeşti aceşti copii mai mult decât pe tine însuţi”: Ecaterina Zgureanu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.