Prima pagină / Oameni / Societate  /  Steluța Andreeva: „Bilanțul anului 2015. Reușite și emoții pozitive”

Steluța Andreeva: „Bilanțul anului 2015. Reușite și emoții pozitive” imprimare

29.12.2015  

E sfârșit de an și e timpul să ne numărăm realizările și sentimentele trăite cu intensitate. „Bilanțul anului 2015. Reușite și emoții pozitive”, este noul nostru proiect, prin intermediul căruia veți afla cu ce trăiri protagoniștii noștri, lasă anul 2015 să plece.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

După mai mulți ani de jurnalism și comunicare, Steluța ANDREEVA, mărturisește că 2015 a fost cel mai complicat, dar și cel mai frumos și plin an.

Steluta_Andreeva

- Care este cea mai mare realizare din anul 2015?

- Sunt 2.

1. Eu. Prima mare realizare a anului 2015 sunt eu. Din cei 30 trăiți până acum, nu am avut un an mai plin de bune și rele, mai complicat și cu mai multe provocări și lecții, pe toate planurile, ca 2015.

Anul ăsta m-a călit, m-a făcut mai adevărată decât am fost vreodată.

Steluta_Andreeva

2. Oamenii mei. Toți. Prieteni, descoperiri, oameni dragi, dezamăgiri, oameni-lecții, cunoștințe plăcute sau neplăcute. Mai vechi sau noi, curați sau urâți la suflet, toți și-au făcut loc în viața mea. Și bine au făcut. De la toți am avut de învățat.

Steluta_Andreeva2015

- Care este cea mai pozitivă veste pe care ați primit-o în acest an?

- „Te iubesc”! Cel mai pozitiv și frumos mesaj pe care îl putem auzi.  După un „Te iubesc” adevărat - orice veste e doar un alt capitol din poveste.

- Cu ce sentimente lăsați să plece acest an?

- Las să plece 2015 împăcată: cu mine, cu tot ce-a fost și ce n-a fost să fie. La fiecare pas, Dumnezeu știe bine ce face.

Vreau 2016 să fie bun cu mine. Vreau să aducă sănătate, fericiri muuulte, răbdare, înțelepciune, liniște și pace lumii mele și mie. :)

Steluta_Andreeva2015

- Rezumatul anului 2015.

- 15 lecții în 2015

1. Nu există „nu pot”. Există „nu vreau”.

2. Nu judeca și nu vei fi judecat. Nu funcționează. Vei fi judecat, chiar dacă nu judeci. Dar, există un dar. Timpul le aranjează pe toate. Cei care au ochi să vadă - vor vedea, iar cei care au urechi să audă - vor auzi. Restul nu contează.

Steluta Andreeva

3. Nu există o femeie mai frumoasă decât femeia fericită. Nu există femeie mai fericită decât femeia care iubește și este iubită.

4. Depărtezi picioarele, îndrepți spatele, strângi abdomenul, țintești, ții aerul în piept și apeși pe trăgaci.

Steluta_Andreeva2015

5. Descoperire. Pentru unii „add friend”, „unfriend” și „comment” sunt strategie și gesturi de o însemnătate deosebită.  Uimitor. :) Lumea adevărată a oamenilor mari e mică și rotundă. Noi toți ne vom întâlni la un moment dat după colț. E important să rămână loc de „bună ziua”.

6. India. Ashram. Mai aproape de Zen. Mai aproape de sine.

7. Tatuajele nu dor.

Steluta_Andreeva2015

8. Nu am știut până acum să joc cu oamenii. Am văzut anul ăsta multe jocuri, de amploare diferită. Acum nici nu mai vreau să știu vreodată să joc cu oamenii.

9. Am înțeles ce înseamnă oncologie în Moldova. Dragostea de viață, dorința de a trăi și forța vitală nu sunt suficiente.

10. - Sir, despre Dvs. pe la spate, oamenii vorbesc tot felul de lucruri, inclusiv mai puțin plăcute.

- Pentru Dumnezeu, când nu sunt de față, pot să mă și bată!

Steluta

11. Republica Moldova este o țară foarte frumoasă. 29 de destinații văzute cu minunea mea doar în 2015. Ca-ntre fete. :)

12. La mountain bike primul kilometru de mers pe lângă bicicletă este mai greu. Apoi, cumva, curajul urcă pe două roți.

Steluta_Andreeva2015

13. După un an și ceva de purtat aparat dentar, am înțeles cu lumea mea - am râs cu tot sufletul fără să-mi amintesc că-l am. Oamenii mei au râs cu mine fără să le pese de el. Totul e în capul nostru. 

14. Aproape nimic din ceea ce vedem în mass-media nu este ceea ce se întâmplă cu adevărat. Cel puțin în politică. Închidem televizorul. Citim o carte.

Steluta_Andreeva2015

15. Părerile altora despre noi? La 80 de ani nu vor mai conta osanalele aduse nouă pe merit sau fără și nici zoile turnate pe nedrept peste noi. O parte din comentatori vor fi fie morți, fie senili, alții -  cuprinși de reumatism și departe de gândurile de altădată. La 80 de ani va rămâne să conteze doar părerea noastră despre propria persoană. E important la 80 să ne putem uita în oglindă, împăcați. E important să lăsăm în spate urme. Altele decât un pom, o fântână, o casă și un copil. Mici sau mai mari - urmele frumoase trebuie să fie zilnice, cât mai multe și cât mai luminoase.

La mulți ani!

Foto: Arhiva personală

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.