Prima pagină / Oameni / Societate  /  Diana Isac, tânăra din Moldova care „transformă vinul în apă”

Diana Isac, tânăra din Moldova care „transformă vinul în apă” imprimare

A schimbat cariera în domeniul finanțelor pe una cu alt fel de lichidități: vinul și apa

20.09.2012  

Diana Isac este o tânără din Moldova, co-fondatoarea organizației non-profit internaționale „2Water” care „transformă vinul în apă”. Diana, împreună cu vreo câțiva prieteni, organizează degustații de vin, iar banii colectați la aceste evenimente sunt folosiți pentru a construi surse de apă potabilă în regiunile în care aceasta practic nu există.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Lipsa apei potabile este unul din motivele pentru care multe comunități nu pot depăși sărăcia", mărturisește Diana Isac, tânăra din Moldova care a schimbat cariera în domeniul finanțelor pe una cu alt fel de lichidități: vinul și apa.

2water

Ca să schimbe în vine soarta unor oameni: 10 euro cât costă o sticlă de vin pot asigura o persoană cu apă toată viața. 

Ghana

Printre inițiativele deja realizate de organizația „2Water" se numără: un proiect în Ghana care a asigurat 1300 de oameni cu apă potabilă, construcția unei fântâni în Malawi de care vor beneficia 31 de familii, adică 160 de persoane. Iar următoarele proiecte includ activități în Nepal și construcția a două sonde de apă (puțuri forate) în Ghana.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.