Prima pagină / Oameni / Societate  /  Un moldovean candidează la consiliul Comunei Bruxelles

Un moldovean candidează la consiliul Comunei Bruxelles imprimare

Un fost funcţionar al Băncii Naţionale a Moldovei ar putea deveni consilier local al Comunei Bruxelles în Belgia

28.09.2012  

Vitalie Eni, stabilit cu traiul în Belgia din 2000, candidează în alegerile locale din 14 octombrie din partea Partidului Liberal Conservator al vorbitorilor de limbă franceză din Belgia, „Mișcarea Reformatoare”.

Rodica Socolov | Bruxelles

Moldoveanul care candidează la funcția de consilier local al Comunei Bruxelles, Vitalie Eni, a devenit membru al Partidului Liberal Conservator din Belgia în 2008. Este economist și absolvent al Academiei de Studii Economice de la Chişinău, precum şi al Universităţii Catolice de la Louvain şi Şcolii de Management a Universităţii de la Liege.

Vitalie s-a lansat în cursa electorală pentru că doreşte să vadă orașul Bruxelles ca o capitală mai prosperă. În opinia lui, aceasta ar fi posibil, dacă locuitorilor ei le-ar fi protejat mai lesne dreptul la muncă. „Oamenilor care doresc să muncească trebuie să li se ofere un loc de muncă. Ei vor munci anume pentru că îşi doresc aceasta", afirmă Vitalie Eni.

Vitalie Eni este categoric împotriva situaţiei în care foarte multe persoane în Belgia nu muncesc şi nici nu doresc să muncească, pentru că au acces la fonduri de protecţie socială. În acelaşi timp impozitele pentru lucrători sunt foarte mari. „Impozitele trebuie să fie mai mici pentru cei care muncesc. Poate atunci se va reduce şi numărul celor care decid să stea acasă perioade îndelungate".

Candidatul moldo-belgian speră să devină învingător în alegerile locale de la Bruxelles din 14 octombrie 2012. Pentru a deţine funcţia de consilier local, el are nevoie de aproximativ 600 de voturi.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.