Prima pagină / Oameni / Societate  /  Oameni care mişcă lucrurile înainte la Ciobanovca, Anenii Noi

Oameni care mişcă lucrurile înainte la Ciobanovca, Anenii Noi imprimare

Dezvoltarea comunitară de la asistent social până la primar

16.10.2012  

Fiecare comunitate are oameni care o ajută să se dezvolte şi să crească generaţii noi şi sănătoase. Oameni care mențin echilibrul dintre generațiile în creștere şi persoanele în etate. Ludmila Bonjiu, asistent social în comuna Ciobanovca, raionul Anenii Noi, unul dintre acești oameni.

„În aprilie 2008, atunci când am intrat la lucru, am găsit aici o mamă tânără, cu 3 copii, cu soţul decedat, ţintuită la pat şi am ajutat familia aceasta până am obţinut pentru ea toate cele necesare. Şi de aici a început totul. Am intrat în domeniul acesta şi să vă spun cinstit, lucrez cu sufletul", spune asistentul social Ludmila Bonjiu. Și beneficiarii de asistență socială din Ciobanovca o confirmă.

Iar proiectele de dezvoltare comunitară se află pe masa de lucru a primarului.

„Acum lucrez asupra proiectului de apeduct pentru satul Troiţa Nouă, cu renovarea turnului de apă. Mai sunt şi alte proiecte care trebuie realizate în cele 4 sate care formează comuna: reparaţia acoperişului gimnaziilor, gardurilor, schimbarea ferestrelor, reparaţia drumului", povestește primarul de la Ciobanovca, Anenii Noi, Constantin Pelin.

„Proiecte sunt mai multe şi mă voi strădui pe parcursul mandatului să le realizăm. Pentru sate şi pentru oameni", spune primarul.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.