Prima pagină / Oameni / Societate  /  Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”: al cincilea modul de instruire

Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”: al cincilea modul de instruire imprimare

28.09.2017  

Cele 24 de femei din 7 comunități participante la Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!" din localități cu reprezentare 0 (zero) a femeilor în consiliile locale, s-au întâlnit la Chișinău pentru două zile la cel de-al cincilea modul de instruire „Comunicare și managementul riscurilor".

Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!" a rezolvat multe probleme comunitare din Republica Moldova pe parcursul edițiilor anterioare, ceea ce urmează să se întâmple și în acest an, totul datorită ambiției de care dau dovadă femeile participante și dorința lor de a realiza lucruri pozitive în societate. 

Fiecare grup comunitar din Programul „INSPIR-O" au alături un mentor care le oferă cunoștințe, ajutor și sprijin pe durata întregului program. Încă de la începutul programului participantele au avut parte de surprize legate de viitoarele lor proiecte, dar datorită curajului, străduinței și răbdării, acestea au înlăturat provocările. Tot aici s-au legat și prietenii adevărate, astfel acestea au ce se mândri.

 

 

În cadrul celui de-al cincilea modul de instruire „Comunicare și managementul riscurilor", doctorul în pedagogie Lia Sclifos a venit cu sfaturi practice către participante și anume ca acestea să înțeleagă problemele cu care se confruntă, riscurile existente pentru ele și comunitatea lor și să știe cum să-și stopeze emoțiile în orice moment.

În plus, trebuie încurajate inițiativele femeilor, astfel încât și după încheierea Programului „INSPIR-O!”, acestea să rămână active în comunitățile lor. Iar cunoștințele și abilitățile obținute să le ajute să inspire alte femei.

Coordonatoarea programului INSPIR-O, Galina Precup, spune că la fiece ediție, femeile sunt tot mai active și sunt mereu gata de înlăturarea oricărei provocări sau probleme. Deși femeile nu sunt atât de vizibile în procesele decizionale locale, acestea vor să se implice, iar contribuția lor poate aduce succese mari.

Programul National de Mentorat pentru Femei Active  „INSPIR-O" este realizat de către Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare" cu susținerea Programului ONU „Femeile în Politică", implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Este Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare", sprijinit financiar de Guvernul Suediei. Componenta de granturi mici a Programului este co-finanţată de Fundația Est-Europeană, din resursele Guvernului Suediei. Acest eveniment este organizat  cu suportul financiar al Consiliului Europei. 

Reporter: Tatiana Munteanu

Video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.