Prima pagină / Oameni / Societate  /  Campania „Un dialog cu un jurnalist” s-a dat start la USM

Campania „Un dialog cu un jurnalist” s-a dat start la USM imprimare

25.10.2017  

La Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova a debutat Campania „Dialog cu un jurnalist”, organizată de Consiliul Studenților din Mass-Media. Primul invitat care s-a lăsat provocat de a avea o întâlnire remarcabilă cu viitorii jurnaliști de la USM a fost Natalia Morari, care în 2014 a fost declarată Jurnalistul TV al anului și a obținut Premiul „Mărul de aur” pentru cel mai bun talk-show.

La eveniment,  Natalia a venit cu o prezentare în care și-a pus pe tavă toate momentele și etapele plăcute sau mai puțin plăcute pe care le-a trăit înainte de a păși în lumea jurnalismului. Aceasta le-a povestit despre experiența sa , iar apoi a urmat o serie de întrebări de la studenții anului ll și lll prezenți  la eveniment.

„Consiliul Studenților din Mass Media a avut drept scop de a aduce în fața tinerilor studenți, jurnaliști care activează în domeniul radio, televiziune, presa scrisă și care activează acum în prezent, care se confruntă cu anumite probleme actuale, problemele monopolizării presei . Astăzi am invitat-o pe Natalia Morari pentru că este un model  care a putut și a ținut frâu tuturor acuzațiilor asupra sa, și care în ziua de azi luptă si este într-o continuă căutare a adevărului ”, a spus președintele Consiliului Studenților din Mass Media, Ion Răilean.

Studenții au rămas entuziasmați de întâlnirea cu Natalia Morari, iar aceasta la final nu a ezitat sa le ofere un sfat productiv viitorilor jurnaliști.

„ Vreau să vă  îndemn să fiți puternici și sinceri , veți avea etape în care o să fiți judecați  sau criticați pentru ceea ce faceți, să nu dați importanță răutăților, pentru că dacă veți asculta de ele, n-o să ajungeți nicăieri, ba din contră o să vă doboare și o să aveți mereu de suferit în urma unor lucruri care nu au nici o valoare. Am primit și eu un val de critici, am fost șantajată atât eu cât și familia mea, dar aceste critici m-au determinat să fiu mult mai puternică și mult mai calculată”, a precizat jurnalista Natalia Morari.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Studenților din Mass Media, iar prima invatată a Campaniei „Un dialog cu un Jurnalist” a fost Natalia Morari, jurnalista care face parte din topul celor mai buni  jurnaliști din Republica Moldova.

 

 Cristina Dogot 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.