Prima pagină / Oameni / Societate  /  (VIDEO) Evenimentul de finalizare a Programului de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!"

(VIDEO) Evenimentul de finalizare a Programului de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!" imprimare

16.11.2017  

27 de femei active, 7 localități și 7 proiecte de mobilizare comunitară de succes. Acestea sunt rezultatele Programului Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”, care se încheie după un an de zile. „INSPIR-O!”, care s-a desfășurat în localități cu reprezentare zero a femeilor în consiliile locale, și-a propus să consolideze capacitățile de lidere a femeilor, iar ele, la rândul lor, să promoveze conceptul egalității de gen în politicile locale și să implementeze proiecte de mobilizare comunitară.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Cele 7 proiecte de mobilizare comunitară au fost implementate în diferite domenii, și anume, în sănătate și sport, amenajare de parcuri și terenuri de joacă, în instruiri pe liderism și educație de gen, îmbunătățirea condițiilor sanitare în instituții de învățământ, dar și securitatea în trafic. Astfel, calitatea vieții femeilor, bărbaților și copiilor din șapte localități din R. Moldova - or. Ialoveni, s. Suruceni, r. Ialoveni, s. Cociulia, r. Cantemir, s. Mileşti, r. Nisporeni, s. Morozeni, r. Orhei, s. Pelinia, r. Drochia, și s. Rubleniţa, r. Soroca - s-a îmbunătățit.

Pentru a înțelege conceptul mentoratului, participantele au beneficiat de prezentări despre relații de mentorat de succes, de exerciții de identificare a mentorei potrivite pentru fiecare, au avut întâlniri cu persoane din programele anterioare implementate de Centru Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), cu mentore și mentee-i care au obținut rezultate merituoase. Participantele din acest an s-au arătat a fi foarte mulțumite de implicarea lor în program și nu au ezitat să vină cu cuvinte de mulțumire către cei care le-au ghidat pe tot parcursul desfășurării programului și au constatat cât de mult s-au schimbat ele datorită implicării active.

La evenimentul de totalizare au participat beneficiarele programului, mentorele, partenerii de implementare a proiectului cât și primarii din localitățile implicate în Program. În mesajele partenerilor de implementare a proiectului, s-au făcut auzite cuvinte bune către participante, sfaturi și îndemnuri pentru viitor, ca acestea să continue prin activismul lor să contribuie la dezvoltarea comunității și totodată să facă parte din consiliile locale.

Primarii din localitățile implicate în program au venit cu cuvinte de laudă către femeile din Programul „INSPIR-O!", menționând atât importanța acestui program pentru comunitățile lor dar și cât de important este faptul că doamnele au implementat proiecte ce aduc beneficii întregii comunități.

Galina Precup a fost coordonatoarea acestui proiect. Împreună cu beneficiarele programului  a pus în aplicare proiecte ce au adus rezultate pozitive și frumoase. Succesul final se datorează, în primul și în primul rând femeilor care prin activismul lor, încrederea în sine și curaj au demonstrat că ele pot și vor o schimbare în comunitatea lor.  

 Programul Naţional de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!" a fost realizat de către Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare", cu susținerea Programului ONU „Femeile în Politică". Programul „Femeile în politică" este implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare", sprijinit financiar de Guvernul Suediei. Componenta de granturi mici a Programului este co-finanţată de Fundaţia Est-Europeană, din resursele Guvernului Suediei. Componenta de mentorat are suportul financiar al Uniunii Europene și Consiliului Europei în cadrul Parteneriatului pentru Bună Guvernare(PGG). 

Reporter: Tatiana Munteanu

Video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.