Prima pagină / Oameni / Societate  /  Vorbe bune despre tinerii de astăzi: dr. Tatiana Krishtali, Sankt Petersburg

Vorbe bune despre tinerii de astăzi: dr. Tatiana Krishtali, Sankt Petersburg imprimare

09.11.2012  

Tinerii de astăzi, inclusiv din Moldova, merită vorbe bune nu doar în ajunul Zilei Naționale a Tineretului. Conferențiarul universitar Tatiana Krishtali afirmă că tinerii, în principiu, sunt buni.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

„Ştirea pozitivă despre tineri este că tinerii, în principiu, sunt buni. În general, fiecare om crede despre sine că este bun. Şi acelaşi lucru este valabil despre tineri”, afirmă Tatiana Krishtali, conferenţiar la Universitatea Nord-Vest de Stat de Medicină „I.I.Mecinicov” din Sankt Petersburg, Rusia, care s-a aflat în această vară la Chișinău.

„Esenţa este că tinerii deprind viaţa şi încearcă diverse formate, stiluri şi abia apoi propriul stil de viaţă. Când experimentează, ajung în situaţii dificile. Noi adulţii, uneori, din păcate, nu construim relaţii cu ei, ci le distrugem, pentru că noi vrem ca tinerii să fie imediat deştepţi, exemplari, disciplinaţi şi să cunoască bine cum să-şi trăiască viaţa. Dar noi, maturii, câte o dată nu ştim asta şi îi certăm, rupem relaţiile şi aşteptăm ca, atunci când se vor confrunta cu vreo dificultate, vor veni la noi. Ei însă încearcă să-şi rezolve problemele singuri”, spune doamna Krishtali.

Tatiana Krishtali este doctor în medicină, conferenţiar universitar şi consultant UNICEF în proiectele de creare şi dezvoltare a clinicilor prietenoase tinerilor. Organizator al Şcolilor de vară în sănătatea adolescenţilor conform programului european de instruire în sănătatea adolescenților EuTeach (2008-2011) şi membru al grupului de experţi pentru acreditarea clinicilor prietenoase tinerilor.

În august 2012 Tatiana Krishtali s-a aflat la Chișinău în calitate de expert internațional la ŞCOALA DE VARĂ ÎN SĂNĂTATEA ADOLESCENŢILOR, organizată de Asociaţia „Sănătate pentru Tineri”.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.