Prima pagină / Oameni / Societate  /  Simona Bacaliuc: „Mie îmi place să țin cont de tendințe, dar țin cont în mare parte de tendințele care sunt pe gustul meu”

Simona Bacaliuc: „Mie îmi place să țin cont de tendințe, dar țin cont în mare parte de tendințele care sunt pe gustul meu” imprimare

01.02.2018  

Simona Bacaliuc are 28 de ani şi este originară din raionul Telenești, comuna Ratuș. A studiat Managementul Marketingu-lui în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei. Fiind pasionată de croitorie, a ajuns să fie fondatoarea brandului Adaline Denim, denumirea mărcii vine de la filmul preferat al Simonei, și anume „Age of Adaline”.

Simona este pasionată de croitorie, dar încă învaţă să coase. Deşi nu are studii în domeniu, tânăra creează articole vestimentare inedite ca design și concept, modele moderne și feminine, iar cel mai important aspect este că sunt unice și originale, unele dintre acestea fiind pictate manual. Îi place mult să calătoreasca, cu toate acestea are şi o frică, frica insuficienţiei de timp pentru a vedea toate locurile minunate ale pamântului.

De asemenea, tânăra designer ne-a dezvăluit că adoră să citească cărți motivaționale. Mai multe detalii despre creaţiile unice ale brandului Adaline Denim, aflaţi în interviul ce urmează!

„În fiecare dimineață scriu o lista de 10 dorințe/planuri atât pe termen scurt cât și pe termen lung, cred că pe lângă efort maximal și dorință, universul și subconștientul la fel sunt cei care muncesc ca dorințele mele să se realizeze. Iar unul din cele 10 puncte pe care le scriu zilnic, este că vreau să devin o persoană care iubește necondiționat toți oamenii, nu are frică de nimic și nu are niciodată gânduri negative."

- Care este sfatul cel mai important pe care l-ai primit la începutul carierei de designer?

- Sfatul principal a venit, indirect, de la speakerul american, Brian Tracy care a venit la Chișinau în octombrie 2016. Participând la acest training motivațional Maximum Achievement, am înțeles că orice persoană este capabilă să dezvolte orice aptitudine își dorește, nu trebuie neapărat să te naști cu un talent anumit ca să ai succes într-un domeniu, prin muncă și dorință poți să obții tot ce îți dorești și că trebuie azi, acum, să te ocupi cu ceea ce îți oferă maximă valoare și satisfacție. Iar primul pas ar fi să scrii pe o foaie 10 dorințe / țeluri ca să știi ce ai de facut.

- Articolele vestimentare pe care le creezi sunt din stofa din denim. De ce anume acest tip de material și de ce preferi să confecționezi rochițe?

- Am avut nevoie de 3 luni ca să decid ce doresc să fac, ca să fie ceva unic, nou, apoi am realizat că la noi nu este încă o companie care să facă local haine din denim, defapt este o companie, dar ei creează în special blugi, iar ca să mă diferențiez de ei am decis să fac anume rochii. Decizia cu rochii a venit foarte natural pentru că eu sunt cea care port rochii în proporție de 80%, este piesa preferată în garderoba mea, iar o rochie de blugi întâlnești mai rar.

- Există un element definitoriu regăsit în fiecare articol vestimentar care-ți poartă semnătura?

- Sunt multe rochii pe care eu personal le decorez, cu butoane, perle, stickere, pictez pe ele, dar desigur nu toate, avem o echipă la atelier care își face treaba foarte bine, dar fiecare rochie oricum o verific, să mă asigur de calitatea superioară.

- Planifici o colecție de primăvară-vară. Când pregătești această colecție ții cont mai mult de tendințe sau de ceea ce te inspiră? 

- Da, următoarea colecție va fi cea de primăvară-vară 2018, pe care o vom lansa în scurt timp. Mie îmi place să țin cont de tendințe, dar țin cont în mare parte de tendințele care sunt pe gustul meu, astfel că la baza colecției stă un studio de amploare a croielilor, de exemplu anul 2017 a fost anul volănașelor, mie îmi plac foarte mult hainele cu volănașe, astfel că le-am introdus pe hainele din denim, chiar daca volănașele se foloseau mai mult la stofele ușoare, tricot, coton, eu le-am introdus anume pe denim și a meritat curajul.

- Care sunt elementele din creațiile tale care te diferențiază de alți creatori de modă?

- Cel mai important factor de diferențiere este însăși stofa denim și faptul că facem creații exlusive doar din această stofă. De asemenea, combinăm stofa denim cu alte stofe precum paietele, catifeaua, dantela, cămașă, franjuri, etc.

Noi ne axăm în special pe rochia de blugi, nu pe blugi, asta la fel este un moment definitoriu. De asemenea, pictura manuală pe denim, aplicații de stickere, perle, etc.

- Care este partea cea mai frumoasa și care iți oferă cele mai mari satisfacții ca designer?

- Primesc cea mai mare satisfacție atunci când vad ochii femeii care îmbracă rochia mea și ei sclipesc, sunt sinceri și zâmbesc. Am avut multe reacții pe care nu le voi uita niciodată și care mi-au demonstrat că fac bine ce fac, pentru că cel mai mare critic al nostru suntem mereu noi înșine și avem nevoie de această dovadă a calității.

- Care este secretul unei ținute cu stil și bun gust?

- Eu mereu am fost de părere că secretul e omul și energia pe care acesta o are. Orice haină dacă o accesorizezi cu zîmbet, bună dispoziție, încredere în ce spui și ce faci și energia pe care o ai, atunci esti un model pentru toți.

- Care ar fi plusurile și minusurile pentru industria modei din Moldova?

- Îmi este greu să mă pronunț aici, am prea puțină experiență în acest domeniu, dar în ultimii ani s-au produs schimbări mari în sens bun, industria aceasta înflorește și acesta este un lucru foarte bun.

- Ai un motto care te definește sau iți caracterizează activitatea?

- Love to Dress YOU!

Pentru mai multe fotografii, informaţii despre articolele vestimentare create de Simona Bacaliuc accesaţi AICI sau AICI!

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Sursă foto: Arhivă personală

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.