Prima pagină / Oameni / Societate  /  (Video) Vocile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”

(Video) Vocile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” imprimare

30.06.2018  

45 de femei din toată țara au participat, între 29 iunie și 1 iulie 2018, la Chișinău, la o masă rotundă de lansare a proiectului „Women 4 Leadership” și la prima instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin, care, prin contribuția participantelor, inițiatorilor și partenerilor proiectului, va deveni o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru femei implicate.

Abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale este subiectul-cheie al instruirii de debut pentru femei din întreaga țară, care participă, la Chișinău, timp de trei zile, la o serie de ateliere în cadrul proiectului „Women 4 Leadership”, lansat recent în Republica Moldova.

Seria de ateliere axate pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale se desfășoară în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, inițiată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION Contact-Cahul, cu sprijinul UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și Guvernului Suediei.

Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici: Proiectul „Women 4 Leadership” susține femeile hotărâte, dedicate, bune profesioniste și care știu cum pot contribui mai bine la soluționarea problemelor cetățenilor. 

„Vocea femeilor trebuie auzită”, afirmă Svetlana Andrieș, Coordonatoare de program, UN Women în Republica Moldova.

„...Femeile merită, femeile sunt puternice, femeile pot contribui la dezvoltarea unei țări prospere”, afimră Doina Gherman, participantă la proiectul „Women 4 Leadership”.

„Am completat un chestionar și am primit cu mare satisfacție noutatea că am fost acceptată în acest program”, afirmă Victoria Marian-Bogos, participantă la proiectul „Women 4 Leadership”. „Este un schimb de experiență foarte util...”, spune Victoria Marian-Bogos.

„Am decis să particip la acest proiect ca să-mi dezvolt abilitățile de lideră nu doar în localitatea mea, dar și la nivel regional”, afirmă Aliona Grebănos la prima instruire din cadrul proiectului „Women 4 Leadership”.

„Asemenea instruiri ajută la motivarea femeilor, la creșterea nivelului de încredere în forțele lor”, afirmă Zinaida Popa, participantă la proiectul „Women 4 Leadership”.

Această activitate are loc în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor), finanțat de Guvernul Suediei și UN Women.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.