Prima pagină / Oameni / Societate  /  Daniel Bargan. Un tânăr de la Tabăra DOR, între pasiunea pentru muzică și cea pentru arte marțiale

Daniel Bargan. Un tânăr de la Tabăra DOR, între pasiunea pentru muzică și cea pentru arte marțiale imprimare

07.08.2018  

Daniel Bargan are 13 ani, este originar din Republica Moldova și în prezent locuiește cu familia în Grecia, de unde revine de fiecare dată cu bucurie acasă, în Moldova. Daniel a reușit până acum să se afirme prin pasiunile sale pentru muzică și arte marțiale.

La vârsta de șase ani, Daniel Bargan a ales să facă Jeet Kune Do - KUNG FU și în scurt timp performanțele au început să apară:

  • 2014 - medalie de argint în cadrul competiției „ SANDA QINGDA"
  • 2015 - medalie de argint la campionatul „ QINGDA"
  • 2016 - medalie de aur și argint la al 17-lea Campionat Național "GOUSOU KUNG FOU", în categoria QINGDA, medalie de argint în cadrul campionatului "TAOLU"
  • 2017- locul I, medalie de aur la al 18-lea Campionat Național "GOUSOU KUNG FOU".

În același timp, Daniel este pasionat de muzică și cântă la chitară. A început cu

să cânte după tutorialele de pe internet, iar de doi ani este membru activ al Clubului „Do-Re-Mi" din Atena. În același timp, Daniel Bargan face parte din proiectul DIASPORA FOLK -ROMÂNIA 100, un proiect care vine în sprijinul promovării muzicii folk în Diasporă. Proiectul se desfășoară în colaborare cu artistul Walter Ghicolescu și cu asociația care îi poartă numele.

În perioada 3-10 septembrie 2018, Daniel, alături de copiii de la „Do-Re-Mi", va fi gazda primei tabere folk pentru copii, care va avea loc la Atena, în Grecia. Această tabără va găzdui copii din România, Spania, Italia, fiind un schimb de experiență pe acorduri de chitară în care va triumfa prietenia și dragostea pentru muzica folk!

Daniel mărturisește că își iubește „nespus de mult" patria și participă cu drag la activitățile care îl leagă de țară, iar una dintre acestea este Tabăra DOR, a cărei primă ediție a avut loc în 2013.

Deja al doilea an consecutiv, Daniel participă la Programul Guvernamental DOR (Diasporă * Origini * Reveniri), unde are posibilitatea să-și îmbunătățească cunoștințele de limbă română și să cunoască mai bine tradițiile și istoria Republicii Moldova.

Nadejda Zubco 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.