Prima pagină / Oameni / Societate  /  Toleranţa şi bunătatea-pilonii unei societăţi multietnice

Toleranţa şi bunătatea-pilonii unei societăţi multietnice imprimare

14.01.2019  

Discriminarea este o acţiune care presupune un tratament diferit, nedrept faţă de persoane din cauza apartenenţei lor la un anumit grup social. Există mai multe forme de comportamente discriminatorii, dar toate au comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere. Am încercat să aflăm cât de des se confruntă locuitorii Republicii Moldova cu fenomenul discriminării.

Republica Moldova din punct de vedere etnic este un stat multinaţional, astfel minorităţile etnice (ucraineni, bulgari, ruşi, găgăuzi şi alte etnii) cu tradiţiile şi valorile sale naţionale vine să diversifice climatul interetnic din ţară.Republica Moldova din punct de vedere etnic este un stat multinaţional, astfel minorităţile etnice (ucraineni, bulgari, ruşi, găgăuzi şi alte etnii) cu tradiţiile şi valorile sale naţionale vine să diversifice climatul interetnic din ţară.

Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a fost creat în 2013 şi este o autoritate publică autonomă, imparţială şi independentă. Membrii Consiliului sunt numiţi de Parlamentul Republicii Moldova pentru un mandat de 5 ani. Având misiunea de prevenire şi protecţie împotriva discriminării, asigurarea egalităţii, promovarea oportunităţilor egale şi a diversităţii.

Indiferent de gen, rasă, confesiune religioasă, vârstă şi alte apartenenţe mai întâi de toate trebuie să fim Oameni. Suntem diferiţi şi unici, iar ceea ce ne uneşte este abilitatea de a ne accepta şi respecta individualitatea.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.