Prima pagină / Oameni / Societate  /  Curajoși și ambițioși. Patru tineri și-au pus pe roate un ONG inedit

Curajoși și ambițioși. Patru tineri și-au pus pe roate un ONG inedit imprimare

16.05.2019  

„Geniul este persoana care cunoaște multe lucruri și se concentrează pe dezvoltarea multilaterală”. Acesta este motto-ul ONG-ului, Genius Academy – un proiect ambițios creat de patru tineri. Organizația își propune dezvoltarea personală a tinerilor din Republica Moldova, iar cei care vor veni aici vor învăța o triplă artă: oratorică, a dezbaterilor și cea de organizare a unui training.

 

Octavian Buzuleac, fondatorul și președintele Genius Academy spune că: „Organizația are posibilitatea de a oferi ceva nou pe piața de training-uri din Moldova”, punând în funcțiune câteva proiecte precum:

Genius Oratory – proiect specializat pe arta oratorică, mai exact pe arta de a compune și de a rosti discursuri convingătoare în public;

Genius Debate – training ce pune accent pe lărgirea orizontului gândirii și  influența și persuadarea prin discurs a publicului;

Genius Exchange – proiect bazat pe training-uri în relațiile internaționale, politică și psihologie care au avut loc în Cluj-Napoca;

Genius Economy – training concentrat pe bazele domeniului economic, cât și mici workshop-uri pe bază de start up despre cum ar trebui să începi o afacere. Acest proiect urmând să fie lansat în vara anului 2019;

Printre nenumăratele reușite este de menționat campionatul de dezbateri organizat în 12 facultăți ale Universității de Stat din Moldova care începe cu câteva cursuri de instruire a studenților și urmărește idea de a aduce arta dezbaterilor și în rândul studenților.

„Noi vrem să oferim oamenilor șansa de a fi mai aproape de idealul sau de prototipul unui geniu, de aceea Genius Academy se axează pe subiecte larg desfășurate și larg discutate: politică, relații internaționale, oratorie, economie – lucruri de bază într-o societate care nu au fost discutate până acum în asemenea măsură” spune Mihaela Știrbu, co-fondatoarea ONG-ului.

La training-urile din cadrul academiei, conduse de specialiști în domeniu, profesori cu experiență și chiar foști miniștri pot participa oricine prin completarea unui formular care de regulă este amplasat atât pe diferite portaluri de știri, cât și pe paginile oficiale de Facebook și Instagram ale academiei.

Deși au atins cu succes majoritatea obiectivelor, pentru viitor fondatorii Genius Academy anunță că au drept scop lansarea mai multor proiecte, printre care se numără și training-uri pentru cei mici cu vârsta de 8-12 ani cu scopul dezvoltării originalității copiilor.

Recent, Genius Academy a participat la Campionatul Național de Dezbateri unde au luat premiul mare, iar titlul pentru cel mai bun vorbitor a revenit de asemenea unui membru al academiei, Octavian Buzuleac. Campionatul se află la prima ediție și este organizat de Grow meu up în parteneriat cu ANDA.

 

Reporter: Ana Fomov 
Imagini: Arhiva personală 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.