Prima pagină / Oameni / Societate  /  „Fiți active, luptați și veți obține!”: mesajul Elenei Crâșmari pentru femeile care vor să devină lidere

„Fiți active, luptați și veți obține!”: mesajul Elenei Crâșmari pentru femeile care vor să devină lidere imprimare

25.06.2019  

Elena Crâșmari, originară din satul Dolna, raionul Strășeni, a devenit participantă la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, după ce, așa cum mărturisește, a observat „problemele cu care se confruntă zilnic” ea și consătenii săi și a hotărât să se implice în campania electorală pentru a contribui la soluționarea acestora.

Recent, Elena Crâșmari a participant la atelierul de instruire axat pe implicarea femeilor în procesele decizionale, organizat de Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia. 

 

„Este un proiect care mi-a permis mie și altor femei din țară să devină mai informate, deci mai sigure de forțele proprii pentru a candida în alegerile locale din 20 octombrie 2019”, spune Elena Crâșmari.

„De ce cer în alegeri acest loc de consilieră? Ca să pun toate problemele, inclusiv problemele persoanelor cu dizabilități, în dezbatere”, afirmă Elene Crîșmari din satul Dolna, Strășeni. „Avem nevoie de accesibilitate, avem nevoie chiar și de acel drum către oficiul poștal, drum către casa de cultură etc”.

Elena Crâșmari își propune în cei patru ani de viitor mandat de consilieră locală, atunci când îl va obține, să găsească soluții pentru trei mari probleme și „o să mă strădui cu tot dinadinsul să mă zbat în toate direcțiile” ca să obțin rezultate.

 

Elena Crâșmari, ghidată de mentorii din cadrul Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, vine la rândul său cu un îndemn pentru femeile ambițioase, care vor să se implice în luarea deciziilor importante din comunitate.

„Fiți active, nu vă temeți de nimic, luptați și veți obține, pentru că o femeie este mai grijulie, o femeie este mai activă și ea se poate pune în pielea fiecărui cetățean”, afirmă Elena Crâșmari.

Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.