Prima pagină / Oameni / Societate  /  Angela Munteanu Pojoga. Jurnalistă de profesie, preocupată de participarea femeilor la luarea deciziilor

Angela Munteanu Pojoga. Jurnalistă de profesie, preocupată de participarea femeilor la luarea deciziilor imprimare

30.06.2019  

Jurnalistă de profesie, Angela Munteanu Pojoga administrează acum o afacere în domeniul frumuseții și a decis să-și dedice timpul politicii. Activitatea politică „a început ca un hobby, dar a devenit interesant, astfel mi-am propus să fac cât mai multe în acest domeniu”, mărturisește Angela Munteanu Pojoga, beneficiară a Academiei de Liderism Feminin.

 

În cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, Angela Munteanu Pojoga a beneficiat nu doar de instruiri, care au sporit considerabil nivelul de informare privind implicarea femeilor în procesele decizionale, dar i-a oferit și posibilitatea de a stabili relații de colaborare cu alte participante din cadrul proiectului, „femei care își doresc ceva, care și-au propus ceva și care tind să meargă spre ceea ce și-au propus”.

Angela Munteanu-Pojoga mereu își face rezerve pentru ceva mai mult și nu îi este frică să se afirme în domenii, după cum mărturisește. „Doar cunoașterea ne duce înainte, iată de ce am participat mereu la diverse training-uri și seminare. Pentru a obține performanțe în domeniul politicului, care inițial era nou pentru mine”.

Recent, Angela Munteanu-Pojoga a participant la atelierul de instruire axat pe implicarea femeilor în procesele decizionale, organizat de Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.

 „Instruirea a fost este extrem de importantă și interesantă, după mine, chiar dacă a mai trecut o serie de asemenea training-uri. Organizatoarele au știut mereu să găsească punctele de care noi chiar avem nevoie. Am făcut aici cunoștință cu o mulțime de femei extrem de asemănătoare mie, femei care doresc să progreseze, care și-au propus ceva și care tind să meargă spre ceea ce și-au propus”.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

„Poate pentru cineva pare banal, dar pentru mine a fost o descoperire chiar și felul în care trebuie să te poziționezi în fața unui public, unde să privești, cum să-ți administrezi mișcarea mâinilor etc. Și am înțeles că este binevenită această gesticulare pentru că anterior aveam această manie de a gesticula și încercam cu orice preț să-mi mențin mâinile sub control, considerând că nu e corect ceea ce fac. Am înțeles că omul, cu cât se comportă mai natural, cu cât este mai el însuși în fața oamenilor, cu atât publicul este mai receptiv, ascultător și gata să te urmeze”, povestește Angela Munteanu-Pojoga.

 

Reporter: Ana Fomov

Imagini video: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.